Η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας στη Λέσβο

428786-rania-v5.jpg

25-04-2016 16:38

Στην Λέσβο έφτασε νωρίς το μεσημέρι η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

Η όμορφη βασίλισσα επισκέφτηκε τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπως είχε πράξει και η Σούζαν Σάραντον.

Η βασίλισσα Ράνια μέσα από το twitter της έστειλε το δικό της μήνυμα. «Χρειαζόμαστε μια συλλογική και αξιακή αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, βασισμένη στο ότι η κατανομή των βαρών δεν είναι μεταφορά των βαρών.

Η ευθύνη για τους πρόσφυγες δεν μπορεί να καθορίζεται από τη γεωγραφία. Είναι πέρα από τις δυνάμεις μιας χώρας ή μιας περιοχής να την αντιμετωπίσει.

Πρέπει να επαναφέρουμε τον ανθρωπισμό και την συμπόνια γιατί η κρίση των προσφύγων αφορά ανθρώπους, όχι σύνορα και φραγμούς.

Η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να βρει νόμιμες εναλλακτικές λύσεις και μονοπάτια που θα οδηγήσουν αυτούς τους ανθρώπους στην ασφάλεια, και να εργαστεί πάνω σε μακροπρόθεσμες βιώσιμες λύσεις για αυτή την κρίση.

Ακούγοντας τις ιστορίες των προσφύγων, ήταν δύσκολο να αποφασίσω ποια ιστορία ήταν πιο οδυνηρή από την άλλη, διότι καθεμία είναι μια τραγωδία

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να υποστηρίξει ανθρωπιστικές οργανώσεις, όπως το IRC και η Ύπατη Αρμοστεία για την ακούραστη εργασία τους, βοηθώντας τους πρόσφυγες»

Ενώ στην φωτογραφία που ανέβασε έγραψε: «Ο τραγικός απολογισμός γυναικών από τη Συρία και οικογενειών από το Καρά Τεπέ στο νησί της Λέσβου στην Ελλάδα.Ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας. Γίνεται όταν δεν έχει άλλη επιλογή»ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr