Αξιολόγηση: Εβδομάδα Παθών και αιματηρών συμβιβασμών

690806-flagseugr.jpg

24-04-2016 16:01

Σε δεινή θέση βρίσκεται πλέον η χώρα μας, η οποία καλείται να δρομολογήσει άμεσα και μέσα στις επόμενες ημέρες εξαιρετικά επαχθείς συμβιβασμούς με τους δανειστές, γεγονός που συνεπάγεται περισσότερες «μεταρρυθμίσεις» και δραστικές περικοπές.

Ο απόηχος της συνεδρίασης του Eurogroup στο Άμστερνταμ βρίσκει για ακόμη μία φορά τη χώρα σερνόμενη από τις επιταγές των Θεσμών και την ανύπαρκτη διαπραγματευτική γραμμή της κυβέρνησης, η οποία δείχνει να επαναλαμβάνει τα ίδια ακριβώς λάθη με εκείνα που είχε κάνει και το 2015: Υπόσχεται και δεσμεύεται για πολλά και εν συνεχεία διαψεύδεται και αναιρείται από τις άνωθεν εντολές της «ανώτατης μνημονιακής αρχής».

Η Μεγάλη Εβδομάδα που ξεκινά από αύριο (25/04/2016) είναι «εβδομάδα αποφάσεων στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πόκερ», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά το τηλεγράφημα του γερμανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου dpa.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, «τα ταμεία στην Ελλάδα έχουν αδειάσει για άλλη μία φορά», κάτι που ανέφερε από το Άμστερνταμ προχθές, Παρασκευή (22/04/2016) και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας ότι «η ρευστότητα είναι προφανώς οριακή».

Σύμφωνα, πάντα με το dpa, «μόνον τον Ιούλιο η Αθήνα καλείται να αποπληρώσει δάνεια ύψους 2,7 δις ευρώ και η ελληνική κυβέρνηση δεν διαθέτει τα χρήματα αυτά».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...