Συνωμοσίες από το Ισλαμικό Κράτος καταγγέλλει το Ιράν

690682-synomosies-islamiko-kratos.jpg

24-04-2016 8:41

Ο Ιρανός υπουργός Πληροφοριών Μαχμούντ Αλαβί δήλωσε χθες πως το Ισλαμικό Κράτος απεργάζεται «συνωμοσίες» ενάντια στο Ιράν από την ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης στην Ράκα στη Συρία, ενώ οι τζιχαντιστές έχουν κάνει αρκετές απόπειρες να στείλουν «τρομοκρατικές ομάδες» μέσα στο Ιράν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον λιβανέζικο τηλεοπτικό σταθμό al-Mayadeen, ο Αλαβί υποστήριξε πως αν το Ιράν δεν πολεμούσε την τρομοκρατία στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ, θα αναγκαζόταν να το πράξει μέσα στο Ιράν, χαρακτηρίζοντας θέμα εθνικής ασφάλειας τον ρόλο που συνεχίζει να διαδραματίζει η Τεχεράνη στο συριακό πόλεμο.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν πρόσφατα υποδήλωσε πως έστειλε μέλη του τακτικού στρατού και της Επαναστατικής Φρουράς στη Συρία για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο ενάντια στους αντάρτες της αντιπολίτευσης και στους τζιχαντιστές του ΙΚ που επιδιώκουν την ανατροπή του.

«Η Ράκα στη Συρία είναι ένα από τα μέρη όπου (το Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει σκευωρίες και συνωμοσίες ενάντια στο Ιράν», τόνισε ο Αλαβί.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...