Ντίνα Νικολάου: Το νηστίσιμο πιάτο που προτείνει η σεφ

428254-dina_nikolaou_0_2_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0_0.jpg

24-04-2016 1:55

Η Ντίνα Νικολάου προτείνει ένα νηστίσιμο πιάτο για αυτές τις ημέρες.

Η σεφ προτείνει χταπόδι κρασάτο με μέλι.

Υλικά:

1 κιλό χταπόδι (φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο) 3 4 φλιτζανιού (80 ml) ελαιόλαδο 2 3 καρφάκια γαρίφαλο 5 6 κεδροκούκουτσα 1 κουτ. γλυκού σπόρους μαύρου πιπεριού 2 φύλλα δάφνης 1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη 1 φλιτζάνι (200 ml) κόκκινο ξηρό κρασί 1 2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσια Φέτες και ξύσμα από ακέρωτο πορτοκάλι (βιολογικό κατά προτίμηση 1 2 φλιτζάνι μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κομμάτι τουλπάνι βάζουμε τα καρφάκια γαρίφαλου, τα κεδροκούκουτσα, τα σπασμένα πιπέρια, το φύλλο δάφνης και το φρέσκο θυμάρι. Δένουμε το τουλπάνι με σπάγκο ή κλωστή. Κόβουμε το καθαρισμένο χταπόδι σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα χωρίς νερό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το τουλπάνι με τα μπαχαρικά και μυρωδικά. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση και στη συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, τις ελιές και τις φέτες πορτοκαλιού, κομμένες στη μέση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, σιγομαγειρεύοντας για άλλα 20 λεπτά, έως ότου η σάλτσα συμπυκνωθεί ελαφρώς. Ρίχνουμε το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2 3 λεπτά, προσθέτοντας στο τέλος το ξύσμα πορτοκαλιού. Σερβίρουμε το χταπόδι μαζί με τη σάλτσα του, συνοδεύοντας με πιλάφι.

Πηγή: ΟΚ



ΠΗΓΗ : Gossip-tv.gr


loading...