Βουλή: Παρατείνονται με τροπολογία οι παροχές για την ανθρωπιστική κρίση

687595-fotiou1.jpg

13-04-2016 13:18

Την παράταση και εντός του 2016, της περιόδου του χρόνου χορήγησης των παροχών λόγω ανθρωπιστικής κρίσης, ώστε να καλυφθεί διάστημα πλήρους έτους για κάθε μία από τις παροχές, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα, Τετάρτη (13/04/2016). 

Σύμφωνα με την τροπολογία, παρατείνεται κατά τέσσερις μήνες, η παράταση της δωρεάν παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, και κατά τρεις μήνες η χορήγηση της επιδότησης σίτισης, σίτισης και της επιδότησης ενοικίου.

«Η χρονική επέκταση, αφορά δομές για την αντιμετώπιση της φτώχειας, οι οποίες ήταν προϋπολογισμένες και απλά οι υπηρεσίες δεν μπόρεσαν να διεκπεραιώσουν εντός του 2015», ανέφερε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής η Θεανώ Φωτίου.

«Αυτό που επιθυμούμε να επεκτείνουμε την εφαρμογή του νόμου έως τον Ιούλιο», πρόσθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης και κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν την τροπολογία, όπως είχαν ψηφίσει και το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η κ. Φωτίου σημείωσε ότι η δωρεάν χορήγηση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος αφορά 91.000 οικογένειες, η επιδότηση σίτισης 148.000 οικογένειες και η επιδότηση ενοικίου 91.000 οικογένειες.

Η τροπολογία περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου για την «Κύρωση της Συμφωνίας Κοινού Αεροπορικού Χώρου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και της Γεωργίας» και την οποία εισηγούνται οι υπουργοί, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σκουρλέτης, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, και οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και Γιώργος Χουλιαράκης.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr