Συνέδριο ΝΔ – Φίλης: Θα εφαρμοστεί ότι συμφωνήθηκε με τους θεσμούς

690515-filhs-nd.jpg

23-04-2016 11:37

Χαιρετισμό στο 10ο συνέδριο της ΝΔ, απηύθυνε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ότι έχει συμφωνηθεί, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Ο Νίκος Φίλης εκπροσωπώντας στο τον ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για δυνάμεις στην Ευρώπη που υποτιμούν τον ευρωπαϊκό νότο και βλέπουν χώρες ως δεύτερης κατηγορίας τονίζοντας πως είναι αναγκαίο να ξεφύγει η πολιτική ζωή από τον αντιπολιτευτισμό, προτάσσοντας την ανάγκη και να υπάρχουν δυνατότητες συναινέσεων που θα βοηθήσουν τη χώρα.

«Όλοι έχουμε τις ευθύνες μας αλλά όχι της ίδιας βαρύτητας. Όποια πολιτική δύναμη με ρεβανσιστική διάθεση αναζητά επιβεβαίωση στο παρελθόν δεν βοηθά τη χώρα» τόνισε ο κ. Φίλης τονίζοντας πως «μόνο ένα ανασυγκροτημένο και ανανεωμένο δημόσιο, φιλικό προς τον πολίτη, που θα δίνει ρόλο στις επενδύσεις και την ιδιωτική οικονομία μπορεί να σώσει τη χώρα».

Ο υπουργός Παιδείας επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν συγκλίσεις και συναινέσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας ενώ έκανε λόγο για αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τους «νταβατζήδες», τονίζοντας πως είναι αναγκαία προϋπόθεση για να σπάσει το σύστημα εξουσίας που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κρίση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr