Παράδοση του Eurogroup στο ΔΝΤ για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα

690328-22-10-54-image-69.jpg

22-04-2016 12:43

Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα δεν θα πάρει νέα έκτακτα μέτρα μέσω συνεντεύξεων και τηλεφωνικών επαφών στους Ευρωπαίους, το Eurogroup άλλα επεφύλασσε για την Αθήνα.

Οι απαιτήσεις του ΔΝΤ για «κάβα-μέτρων», όχι μόνο συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση αλλά και υιοθετήθηκε από τους υπουργούς Οικονομιικών, στο Αμστερνταμ.

Η απόφασή τους δηλαδή σημαίνει ότι όχι μόνοα θα ληφθούν έκτακτα μέτρα αλλά θα πρέπει να συμφωνηθούν, να νομοθετηθούν δημιουργώντας μηχανισμό που θα ενεργοποιείται αυτόματα, αν η Αθληνα δεν επιτυγχάνει τους στόχους.

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα χρειαστεί ένα πακέτο έκτακτων μέτρων για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος καθώς και έναν αξιόπιστο μηχανισμό για την εφαρμογή τους, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας των εργασιών. 

«Το πακέτο θα περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα που θα εφαρμοστούν μόνο σε περίπτωση που χρειαστεί, ο έκτακτος μηχανισμός ωστόσο θα πρέπει να νομοθετηθεί», συνέχισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι Ευρωπάιοι κουνώντας ακόμη μια φορά το δάχτυλο στην Ελλάδα ζητησαν περισότερη δουλειά για την οριστικοποίηση των νέων τους απαιτήσεων.

Μάλιστα όπως αποδεικνύεται από τη δήλωσή του ότι «οι θεσμοί είναι έτοιμοι να δουλέψουν για τον έκτακτο μηχανισμό» φαίνεται ότι η εξέλιξη είχε προαποφασιστεί και πως οι δανειστές προσήλθαν στο Eurogroup έτοιμοι.

Τέλος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε παραγωγική τη συνεργασία με τους Ελληνες, επεσήμανε την πρόοδο και είπε πως έχει μειωθεί το χάσμα με τις ελλληνικές αρχές.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...