Συνάντηση Παυλόπουλου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ στο Προεδρικό Μέγαρο

690260-pavlopoulos110416.jpg

22-04-2016 9:20

Ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση του προσφυγικού, αλλά και το ρόλο του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου συζήτησαν σήμερα (22/04/2016) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ειδικότερα στην προγραμματισμένη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξαχθεί στη Βαρσοβία τον ερχόμενο Ιούλιο, αλλά κυρίως στις συνθήκες που έχει δημιουργήσει η προσφυγική κρίση για τη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν τους πρόσφυγες με όλες τους τις δυνάμεις.

«Η ισχυρή Ελλάδα συνεισφέρει σε ένα ισχυρό ΝΑΤΟ. Μαζί πλέον ως συμμαχία ανταποκρινόμαστε και προσαρμοζόμαστε σε ένα δυσμενές περιβάλλον ασφαλείας», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο.

«Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και επηρεάζεται ιδιαίτερα από το προσφυικό/μεταναστευτικό. Κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Τουρκίας, το ΝΑΤΟ συνεισφέρει από τον Φεβρουάριο στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στόλτενμπεργκ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...