ΟΑΕΔ: Δείτε βήμα – βήμα πώς θα κάνετε την αίτηση για την Κοινωφελή Εργασία

688595-oaed.jpg

16-04-2016 16:40

Ξεκίνησε από χθες, Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 η υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στον ΟΑΕΔ για τις 728 θέσεις πλήρους απασχόλησης Κοινωφελούς εργασίας για φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι θέσεις εργασίας για τις οποίες εξέδωσε δημόσια πρόσκληση ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο της διαδικασίας προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, είναι για χρονικό διάστημα πέντε μηνών.

Η πρόσκληση αφορά άνεργους που είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ ηλικίας 18 ετών και άνω. Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους ξεκινά την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 10 το πρωί και λήγει τη Δευτέρα 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης.

Στο site του ΟΑΕΔ μπορεί, επίσης κανείς να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων και ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε –τουλάχιστον– μία από τις παρακάτω κατηγορίες:

  1. το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
  2. το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες
  3. η αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω
  4. το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό
  5. η ηλικία
  6. ο αριθμός ανήλικων τέκνων
  7. ο αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Δείτε εδώ σε φωτογραφίες βήμα – βήμα την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσετεΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...