"Πώς να εξάγετε DNA από οτιδήποτε ζωντανό": Ένα εργαστήριο με την υποστήριξη του BiHeLab

342266-5234a1ea5edb5101744ea9383911395a_l.jpg

11-04-2016 19:44

Μπορεί η Τέχνη να συναντήσει την Επιστήμη; Φαίνεται πως μπορεί και αυτό φιλοδοξεί να αποδείξει το εργαστήριο (workshop) με θέμα την Bio Art που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο του ερευνητικού και εκπαιδευτικού σκέλους του προγράμματος του 10ου Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών, στις 18-22 Μαΐου από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το workshop που έχει τίτλο «DIY Υβριδική Απομόνωση DNA: Πώς να εξάγετε DNA από οτιδήποτε ζωντανό», διοργανώνεται από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Φυσιολογίας (Bioinformatics & Human Electrophysiology Lab, BiHeLab) του Τμήματος Πληροφορικής.

Υπεύθυνος για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου είναι ο Δρ. Adam Zaretsky, που είναι κορυφαίος στο χώρο της Bio Art και του κινήματος DIY bio (biohacking) και καθηγητής στο Marist College της Νέας Υόρκης, στις ΗΠΑ. Ο ίδιος είναι διευθυντής σε εργαστήρια όπου συνδυάζονται πεδία όπως η Οικολογία, η Βιοτεχνολογία, η Performance και η Γαστρονομία. Έχει διδάξει πειραματική bioart σε διάφορα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, της Αυστραλίας και της Ολλανδίας και έχει δημιουργήσει ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα γνωστό ως VASTAL (The Vivoarts School for Transgenic Aesthetics Ltd).

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ: http://avarts.ionio.gr/festival/

Για το workshop: http://avarts.ionio.gr/festival/2016/gr/workshops/bioΠΗΓΗ : Onmed.gr


loading...