«Βόμβα» Παπακωνσταντίνου: Ο ΣΥΡΙΖΑ μου ζήτησε να «δώσω» τον Βενιζέλο

690000-papakonstantinou.jpg

21-04-2016 10:18

Σε σοβαρές καταγγελίες προχωρά ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν την περίοδο που ο ίδιος βρισκόταν ενώπιον της Δικαιοσύνης για τους χειρισμούς του σε ό,τι αφορά την υπόθεση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.

Υποστηρίζει ότι δέχτηκε πιέσεις από κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει στοιχεία, τα οποία θα ενοχοποιούσαν τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η οποία φέρνει στο φως αποσπάσματα από το βιβλίο του αλλοτινού «τσάρου» της ελληνικής οικονομίας, ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται σε συναντήσεις που δέχτηκε από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, την εποχή που ήταν σε εξέλιξη οι εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Συναντήθηκα με ορισμένα υψηλά ιστάμενα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνάντηση μου ζήτησαν ευθέως να τους δώσω στοιχεία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν κατά του Βενιζέλου. Τους απάντησα πως δεν έμπαινα σε παρόμοιες λογικές συναλλαγών και πως ό,τι είχα να πω θα το έλεγα στη Βουλή», αναφέρει ο πρώην υπουργός Οικονομικών σ’ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του βιβλίου του, με τίτλο «Game Over: Η αλήθεια για την κρίση».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr