Κολονία: Αναρτημένο στο ίντερνετ μυστικό σχέδιο αντιμετώπισης επιθέσεων στο αεροδρόμιο!

689869-aerodromio-kolonia.jpg

20-04-2016 22:12

Συμβαίνει και στα καλύτερα… σπίτια: Αναρτημένο στον ιστότοπο του αεροδρομίου της Κολονίας/Βόννης βρισκόταν επί μήνες ένα… εμπιστευτικό σχέδιο αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, όπως μετέδωσε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, εντείνοντας έτσι τις ανησυχίες για την ασφάλεια έπειτα από τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με το ZDF, το έγγραφο, έκτασης 230 και πλέον σελίδων, που προοριζόταν για εσωτερική χρήση, περιελάμβανε οδηγίες για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και αεροπορικών ατυχημάτων στο αεροδρόμιο, αλλά και τρομοκρατικών επιθέσεων, απειλών περί τοποθέτησης βόμβας ή ομηρίες.

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσία παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων SITE ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε αναρτήσει φωτογραφίες στο διαδίκτυο, καλώντας τους Γερμανούς μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κολονίας/Βόννης, αλλά και εναντίον των γραφείων της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, παρόμοιες με εκείνες που διαπράχθηκαν στις Βρυξέλλες.

Το έγγραφο περιείχε μάλιστα μέχρι και λεπτομερείς περιγραφές των σημείων όπου πρέπει να συγκεντρώνεται το επιβατικό κοινό σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης!

Ήταν αναρτημένο στον ιστότοπο του αεροδρομίου από τον Νοέμβριο του 2015, πριν αποσυρθεί έπειτα από σχετική ερώτηση του ZDF, σύμφωνα πάντα με τη γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Το Reuters προσπάθησε, τέλος, να επικοινωνήσει με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρείας διαχείρισης του αεροδρομίου (της Flughafen Köln/Bonn GmbH) για να σχολιάσει την είδηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr