Απίστευτο: 2.000 ευρώ μισθός το μήνα σε όλους τους πολίτες! – Σε ποια πόλη γίνεται;

689818-katotatos-misthos-epidoma-anergias.jpg

20-04-2016 18:03

Φαντάζει ενδεχομένως ουτοπία, πλην όμως πρόκειται για ένα φιλόδοξο οικονομικό πείραμα προκειμένου να ενισχυθούν τα έξοδά τους για βασικές ανάγκες, όπως η διατροφή, οι μεταφορές, ο ρουχισμός κλπ και να ενισχυθεί η οικονομία με ζεστό χρήμα – Διαβάστε το ρεπορτάζ και δείτε σε ποια πόλη θα εφαρμοστεί πιλοτικά. 

Το θέμα του ενιαίου μισθού στην Ελβετία πρόκειται να μπει σε δημοψήφισμα μέσα στον Ιούνιο, όμως οι αρχές της Λωζάνης προχωρούν εκ των προτέρων σε δοκιμή του συγκεκριμένου συστήματος, καθιερώνοντας ένα μισθό της τάξης των 2.000 ευρώ για όλους τους δημότες της πόλης, ανεξαρτήτως του εισοδήματός τους.

Το συγκεκριμένο ποσό θα λαμβάνουν περίπου 150.000 μόνιμοι κάτοικοι της Λωζάνης στην Ελβετία.

Με αυτό το πρόγραμμα εκτιμάται ότι ενθαρρύνεται η κοινωνική δραστηριότητα και η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανάπτυξης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε έρευνα κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε, μόλις 2% των Ελβετών δήλωσε ότι θα σταματήσουν την δουλειά τους αν λάβουν αυτό το βασικό μισθό, ενώ το 22% δήλωσε ότι θα γίνουν επιχειρηματίες και το 54% ότι θα χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα για να βελτιώσει τα επαγγελματικά του εφόδια.

Αντίστοιχο πρόγραμμα «τρέχει» και στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, με ενιαίο μισθό 900 ευρώ για έναν ενήλικα ή 1.300 ευρώ για ζευγάρι ή οικογένεια.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...