Τέλος στην ομηρία των εργολαβικών – Οι εργαζόμενοι σε όλο το ΕΣΥ ζητούν μόνιμες προσλήψεις

342324-9bf05986c5c43b9a970d5c61d11864e5_l.jpg

13-04-2016 12:13

Το μήνυμα Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες, θα διατρανώσουν για ακόμη μία φορά σήμερα στς 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας (με προσυγκέντρωση εργαζόμενων Ευαγγελισμού 1.30μμ στο ΤΕΠ) οι εργαζόμενοι του Σωματείου Ευαγγελισμός, στέλνοντας καθαρό μήνυμα να τελειώσει η «ομηρία» των εργολαβικών εργαζομένων. 

Το Σωματείο, καλεί όλους τους συναδέλφους εργολαβικούς εργάτες και όλα τα σωματεία υγειονομικών να οργανώσουν τον αγώνα για ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ στα νοσοκομεία σε όλες τις ειδικότητες!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει για ακόμα μία φορά (μετά την εγκύκλιο Κατρούγκαλου 2015) να οδηγεί τους εργαζόμενους στα συνεργεία από την αυθαιρεσία & τρομοκρατία των εργολάβων στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων!

Με την σχετική εγκύκλιο (22-3-2016) το υπουργείο Υγείας κάνει γνωστό πως πλέον κάθε φορέας στην υγεία μπορεί να απασχολεί τον κάθε εργαζόμενο στην καθαριότητα ως ατομικό εργολάβο χωρίς κανένα δικαίωμα! Ξεκαθαρίζοντας πως η σύμβαση αυτή δεν είναι σχέση εξαρτημένης εργασίας: άρα με μικρό μισθό, χωρίς άδειες, χωρίς ΒΑΕ, χωρίς επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα κ.ά.

Ήδη πριν ακόμη βγει η εγκύκλιος, κάποιοι καλοθελητές έσπευσαν να πουν πως τώρα δήθεν θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των χιλιάδων εργολαβικών εργαζόμενων, είπαν «επιτέλους πετιούνται οι εργολάβοι έξω κι αυτό είναι μια νίκη»… κι έτρεξαν να βάλουν πλάτη στην πιο άθλια εκμετάλλευση των εργαζόμενων στην καθαριότητα!

Σήμερα, επιμένουν να σύρουν τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των νοσοκομείων να υπογράψουν σύμβαση μίσθωσης έργου, αύριο σειρά έχουν η σίτιση, μεθαύριο η φύλαξη και έπεται συνέχεια σε όλες τις ειδικότητες. Αυτός άλλωστε είναι και ο κεντρικός κυβερνητικός στόχος – σύμφωνος και με τις ευρωπαϊκές οδηγίες: η διεύρυνση των ελαστικών πάμφθηνων εργαζόμενων σε όλο το Δημόσιο».

Για τους συναδέλφους στα συνεργεία δεν μπορεί να υπάρξει καμία επανάπαυση, τονίζει το Σωματείο προσθέτοντας:

–  ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους καθαριστές, εργάτες, τραπεζοκόμους, σεκιούριτυ, τεχνικούς αλλά και τους δήθεν «ωφελούμενους» 5μηνίτες να διεκδικήσουμε μαζικά και μαχητικά ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ με πλήρη εργασιακά κι ασφαλιστικά δικαιώματα!

– ΛΕΜΕ ΟΧΙ στη σκλαβιά των εργολάβων, αλλά & των ατομικών συμβάσεων

– Δεν θα δεχτούμε να πάμε από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη!

– Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους κι από τ’άλλα νοσοκομεία (Αττικό, Αγ.Σάββα, κλπ).ΠΗΓΗ : Onmed.gr

loading...