Αργεντινή: Σκηνικό απόλυτης καταστροφής από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

689543-argentinh-plimires.jpg

19-04-2016 20:58

Πόλεις βυθισμένες κάτω από λασπόνερα, γέφυρες κατεστραμμένες, δρόμοι κομμένοι στα δύο, χωράφια σόγιας πλημμυρισμένα είναι το σκηνικό που άφησαν πίσω τους οι βροχοπτώσεις, στην Αργεντινή.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από τις αρχές Απριλίου την Αργεντινή έχουν προκαλέσει σαρωτικές πλημμύρες κι έχουν αφήσει πίσω τους δεκάδες χιλιάδες πληγέντες, σύμφωνα με τις αρχές.

Η επαρχία που έχει πληγεί περισσότερο είναι εκείνη του Έντρε Ρίος, που βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Παρανά και Ουρουγουάη. Σήμερα οι αρχές καταμέτρησαν 12.000 πλημμυροπαθείς, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι επαρχίες του Μπουένος Άιρες, της Κόρδοβα και της Σάντα Φε έχουν επίσης πληγεί.

Στους δρόμους ορισμένων χωριών που έχουν κατακλυστεί από τα ορμητικά νερά στην Πάμπα, οι κάτοικοι μετακινούνται χρησιμοποιώντας βάρκες.

Ο δρόμος που συνδέει το λιμάνι Ροσάριο, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και την πρωτεύουσα της επαρχίας Σάντα Φε έχει κλείσει και η πρόσβαση έχει διακοπεί.

Η παραγωγή σόγιας αναμένεται επίσης να πληγεί, επισήμανε το Χρηματιστήριο Δημητριακών του Μπουένος Άιρες.

Οι βροχοπτώσεις αναμένεται να συνεχιστούν αυτήν την εβδομάδα.

Στην Ουρουγουάη, χώρα που γειτνιάζει με την Αργεντινή, οι αρχές ανέφεραν ότι 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ προσπαθούσαν να διασχίσουν υπερχειλισμένα ποτάμια.

Σε αυτήν την χώρα, το καταστροφικό πέρασμα ενός ανεμοστρόβιλου στην πόλη Ντολόρες είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 4 άνθρωποι.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...