Απίστευτη ιστορία! Γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι

689508-mo.jpg

19-04-2016 18:20

«Είναι πολύ σπάνιο να συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη 17-18 εβδομάδων για τόσο μεγάλο διάστημα»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Βρότσλαβ, στην Πολωνία, μια γυναίκα εγκεφαλικά νεκρή, η οποία κρατήθηκε με μηχανήματα στη ζωή για 55 ημέρες, έφερε στον κόσμο ένα πρόωρο βρέφος η κατάσταση του οποίου «δεν παρουσιάζει ιδιαίτερα σοβαρές επιπλοκές».

«Το αγόρι γεννήθηκε στις αρχές του έτους, κατά την 26η εβδομάδα της κύησης. Ζύγιζε 1.000 γραμμάρια. Μετά από τρεις μήνες, η κατάσταση της υγείας του αντιστοιχεί με εκείνη ενός πολύ πρόωρου μωρού, χωρίς επιπλοκές. Μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο», δήλωσε η Μπάρμπαρα Κρόλακ Όλεϊνικ, η επικεφαλής του τμήματος νεογνολογίας.

«Είναι πολύ σπάνιο να συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη 17-18 εβδομάδων για τόσο μεγάλο διάστημα», υπογράμμισε.

Η 41χρονη μητέρα του παιδιού, έπασχε από όγκο στον εγκέφαλο. Όταν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή. Η οικογένειά της όμως, εξέφρασε την επιθυμία να σωθεί το βρέφος που κυοφορούσε, είπε η Κρόλακ-Όλεϊνικ.

«Ήταν μια μακρά μάχη 55 ημερών. Εμείς οι νεογνολόγοι ελπίζαμε να μεγάλωνε ο μικρός όσο το δυνατόν περισσότερο όμως μια μέρα διαπιστώσαμε ότι κινδύνευε πραγματικά η ζωή του και επιλέξαμε να τον φέρουμε στη ζωή με καισαρική», εξήγησε.

Έπειτα από τρεις μήνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας, το αγοράκι ζυγίζει πλέον τρία κιλά, αναπνέει μόνο του και τρώει κανονικά με το μπιμπερό. Στο εξής «θα πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να περιμένουμε για να δούμε πώς θα εξελιχθεί», κατέληξε η γιατρός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...