Καμπούλ: 28 νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από την επίθεση των Ταλιμπάν

689415-ka.jpg

19-04-2016 13:00

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν κυβερνητικό κτήριο

Τουλάχιστον 28 νεκροί και 330 τραυματίες είναι μέχρι στιγμής ο απολογισμός της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, σε ώρα αιχμής της κυκλοφορίας, στο κέντρο της Καμπούλ από αντάρτες Ταλιμπάν, ανακοίνωσαν η αστυνομία και το υπουργείο Υγείας.  

«Πολλοί τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ισμαήλ Καουόσι και πρόσθεσε ότι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς περνούν οι ώρες.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, στόχος της οποίας ήταν κυβερνητικό κτήριο. 

«Η έκρηξη ήταν τεράστια. Καθώς υπήρχαν πολλοί άνθρωποι στους δρόμους, πρέπει να υπάρχουν πολλά θύματα. Έχουμε κουραστεί πλέον από τις επιθέσεις αυτές», εξήγησε ο Σεντικουλάχ, ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Η πρώτη έκρηξη ακούστηκε χιλιόμετρα μακριά και διαπράχθηκε από «παγιδευμένο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε καμικάζι», δήλωσε ο Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Στη συνέχεια «μαχητές εισέβαλαν μέσα στο κτήριο» σύμφωνα με τον Ζαμπιουλάχ Μουντζαχίντ, τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν, μια εκδοχή που δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ωστόσο δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν στο σημείο αυτό άκουσαν ανταλλαγές σφοδρών πυρών κοντά στο κτήριο, το οποίο χρησιμοποιεί σήμερα η προεδρία.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...