Πακιστάν: Ισόβια κάθειρξη σε δύο άνδρες για τη συμμετοχή τους σε κύκλωμα παιδεραστίας

689254-4ffc3caf-154_634x403.jpg

19-04-2016 1:36

Δικαστήριο στο Πακιστάν επέβαλε τη Δευτέρα (18/4) τις πρώτες ποινές αναφορικά με το σκάνδαλο παιδεραστίας και βιασμών ανηλίκων που αποκαλύφθηκε πέρσι συγκλονίζοντας τη χώρα, καταδικάζοντας δύο άνδρες σε ποινή ισόβιας κάθειρξης για την εμπλοκή τους στο κύκλωμα παιδεραστίας με την κατηγορία ότι κακοποιούσαν δεκάδες παιδιά για πολλά χρόνια στην επαρχία Παντζάμπ, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης.

Το σκάνδαλο ξέσπασε πέρσι όταν αποκαλύφθηκαν εκατοντάδες αποτρόπαια βίντεο που γυρίστηκαν από το 2007 και μετά, με «πρωταγωνιστές» τουλάχιστον 280 παιδιά, τα περισσότερα κάτω των 14 ετών, και συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα και την αστυνομία της χώρας. Σύμφωνα δε με ορισμένους ειδικούς αποτελεί την «κορυφή του παγόβουνου» σε ένα φαινόμενο ευρέως διαδεδομένο αλλά ταμπού στο Πακιστάν.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, κάτοικοι κατηγόρησαν μια ισχυρή οικογένεια στο χωριό Χουσάιν Χανουάλα ότι χρησιμοποιούσε όπλα, μαχαίρια και τσεκούρια για να εξωθήσει παιδιά – κάποια εκ των οποίων ήταν ηλικίας έως και πέντε ετών – για να συμμετέχουν σε ερωτικές περιπτύξεις τις οποίες βιντεοσκοπούσε. Στη συνέχεια πωλούσε τα βίντεο ή τα χρησιμοποιούσε για να εκβιάζει τις φτωχές οικογένειές τους.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, οι δράστες εκβίαζαν τους γονείς των θυμάτων τους απειλώντας ότι αν δεν τους έδιναν χρήματα θα πουλούσαν τα βίντεο στην τοπική «αγορά» έναντι 40 ρουπιών (περίπου 30 λεπτά του ευρώ).ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...