Χαμός στη Βουλή από τις τροπολογίες του υπουργείου Υποδομών

687671-boulh-tropologies.jpg

13-04-2016 17:37

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση υπουργικών και βουλευτικών τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, και αφορά κυρώσεις συμφωνιών Κοινού Αεροπορικού Χώρου και Μεταφορών μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Τόσο ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος, υπεραμύνθηκαν της ανάγκης υπερψήφισης των τροπολογιών, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για απαράδεκτες κοινοβουλευτικές μεθόδους και φωτογραφικές ρυθμίσεις, έκαναν λόγο για δημαγωγία και υποκρισία, στρέφοντας τα πυρά τους κυρίως στην ΝΔ.

Ο κ. Σπίρτζης αναγνώρισε ότι «ο τρόπος νομοθέτησης με την κατάθεση τροπολογιών σε άσχετα νομοσχέδια δεν είναι ο βέλτιστος», ωστόσο όπως είπε, γίνεται για να αντιμετωπιστούν άμεσες ανάγκες των πολιτών.

Ταυτόχρονα, μίλησε για λαϊκισμό και δημαγωγία της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της ΝΔ, την οποία κάλεσε να ξεκαθαρίσει ποια από τις τροπολογίες θεωρεί ότι δεν έπρεπε να υπάρχει.

«Ακούστηκαν ακραίες κριτικές. Πολλές από αυτές τις τροπολογίες αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Δεν καταθέτουμε για να εξυπηρετήσουμε συγκεκριμένα συμφέροντα που έχουν συγκεκριμένα ονόματα όπως γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις», προσέθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Από την ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης, μίλησε για «κατάπτυστες και απαράδεκτες ρυθμίσεις» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση νομοθετεί νύχτα για να μην την παίρνει κανείς είδηση».

«Αποδεικνύεται τώρα πόσο κακό έκανε η δημαγωγία και ο λαϊκισμός όταν την εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

«Έχετε διολισθήσει σε επικίνδυνο δρόμο, στο παρελθόν αυτό που συνέβαινε με τις εκπρόθεσμες τροπολογίες γινόταν μόνο κατόπιν συναίνεσης των κομμάτων. Οι περισσότερες από αυτές είναι κομπίνες», τόνισε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Βασίλης Κεγκέρογλου, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει εξευτελίσει κάθε έννοια της Αριστεράς».

Για ντροπιαστικές τροπολογίες έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, και προσέθεσε: «Μου προκαλεί εντύπωση η γαλήνια υποδοχή εκ μέρους των κυβερνητικών βουλευτών του απαράδεκτου και πρόχειρου τρόπου νομοθέτησης».

«Μπορεί η κυβέρνηση να παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας του Συντάγματος αλλά το καταπατά βάναυσα. Αυτό είναι μορφή αυταρχισμού», υπογράμμισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

Έντονα επικριτικός εμφανίστηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Καρράς, που μίλησε για απαράδεκτες κοινοβουλευτικές πρακτικές της κυβέρνησης που τον τρομάζουν, όπως είπε.

Απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν, ο κ. Φάμελος αντέτεινε ότι η χώρα ζει κάτω από έκτακτες ανάγκες και θα επανέλθει στην κανονικότητα μόλις ξεπεράσει το σκόπελο των μνημονίων.

«Δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε ακρότητες, και να μην αδικούμε βουλευτές που καταθέτουν τροπολογίες. Δεν εξυπηρετούμε κανένα συμφέρον, δεν γίνεται καμία κομπίνα, κανείς υπουργός δεν μπορεί να κάνει συμφωνία με επιχειρηματίες κάτω από το τραπέζι όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να συνηθίσετε ότι έχουν τελειώσει αυτά», υπογράμμισε ο κ. Φαμελος.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...