Φθιώτιδος Νικόλαος: Οι Χριστιανοί πρέπει να είναι υπηρέτες των ανθρώπων

689132-img_0075_12-666x399.jpg

18-04-2016 21:43

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βλασίου στο χωριό Αυλάκι της Στυλίδος ιερούργησε την Κυριακή Ε΄ των Νηστειών 17 Απριλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος τέλεσε, παράλληλα, το ετήσιο Μνημόσυνο της αειμνήστου Αικατερίνης Μυλωνά.

Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Νικόλαος ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή τόνισε πως οι Χριστιανοί πρέπει να είναι υπηρέτες των ανθρώπων σύμφωνα με το παράδειγμα του Χριστού, ο οποίος δεν ήρθε στον κόσμο να υπηρετηθεί αλλά να υπηρετήσει.

Αν θέλουμε να ανεβαίνουμε συνεχώς πρέπει να επιδιώκουμε την καθημερινή μας ταπείνωση. Ε­κείνος είπε, ότι «ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται». Να γίνουμε υπη­ρέ­τες και διάκονοι των συ­νανθρώπων μας, κυρίως δε των κατω­τέ­ρων μας. Στo Χριστό η εξουσία βρίσκεται στη διακονία και η τιμή στην ταπεινοφροσύνη. Η πνευμα­τική άνοδος στα μάτια του κόσμου φαί­­νε­ται αδυναμία. Μέ­σα όμως στη σωματική αδυναμία κρύ­βε­ται η δύναμη του Θεού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας στην οποία έψαλλε βυζαντινή χορωδία υπό την διεύθυνση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας κ. Ανδρέα Ιωακείμ, ο Ποιμενάρχης συνεχάρη τους ενορίτες για την προσπάθεια αποπερατώσεως του Ιερού Ναού, μάλιστα σε μια περίοδο που η κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει προβλήματα και εκ του υστερήματός τους και με μεγάλη ευλάβεια στηρίζουν το έργο του Εφημερίου τους π. Αποστόλου και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

πηγη dogma.gr

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...