Ανάπτυξη και επενδύσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Τσίπρα – Κατάινεν

689144-2511787.jpg

18-04-2016 16:31

Η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας και τα διαθέσιμα επενδυτικά εργαλεία προς το σκοπό αυτό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιο για Απασχόληση, Ανάπτυξη, Επενδύσεις και Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός τόνισε πως έπειτα από μια μακρά περίοδο μέτρων λιτότητας, η έμφαση τώρα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την απασχόληση, η ώθηση των οποίων θα συμβάλλει καταλυτικά στην επίτευξη και υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

Οι κ.κ. Τσίπρας και Κατάινεν συζήτησαν ζητήματα επενδύσεων, την ένταξη ελληνικών επενδυτικών σχεδίων και επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), καθώς και τη δυνατότητα συγχρηματοδότησης τους από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν επιλεγεί 42 έργα μέσω των οποίων 5,4 δισ. ευρώ θα εισρεύσουν το επόμενο διάστημα στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, του τουρισμού, των νέων τεχνολογιών και της έρευνας, και της βιομηχανίας, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο του Πρωθυπουργού μετά το πέρας της συνάντησης.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής σχετικά με τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας το 2015 και του παρέδωσε σχετικό ενημερωτικό φάκελο.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κατάινεν ο κ. Τσίπρας έγραψε στο Twitter: «Μετά από μακρά λιτότητα τώρα είναι η ώρα των επενδύσεων, της απασχόλησης και της ανάπτυξης», αναφέρει ο πρωθυπουργός.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr