Κραδασμοί ΟΝΝΕΔ στη ΝΔ, η απόφαση στον Μητσοτάκη

688962-mitsotakis.jpg

18-04-2016 9:05

Τους πρώτους ισχυρότατους κραδασμούς εκ των έσω δέχεται η Νέα Δημοκρατία εξ αφορμής των εκλογών για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ και την ανάδειξη συνέδρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διά των συνεργατών του εξέφρασε την απογοήτευση του για την αποτυχία διεξαγωγής των εκλογών στο 10ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Μάλιστα, αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη για την κατάσταση στη Νεολαία, πριν ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, πριν από το τέλος της εβδομάδας και το κομματικό Συνέδριο.

Εν τούτοις το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκαν τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο η Συγγρού στοχοποιεί με τη φράση «πλήρης αποτυχία διεξαγωγής εκλογών». Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο από τις αναφορές ότι στο συνέδριο δεν στήθηκαν κάλπες και στην πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα μετά από έντονο παρασκήνιο μεταξύ των νεολαίων της ΟΝΝΕΔ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, από τους 1.116 συνέδρους ψήφισαν 796, εκ των οποίων 63 άκυρο ή λευκό. Ο αντιπρόεδρος οργανωτικού, Π. Σκιαδόπουλος, δήλωσε ότι δεν έγιναν εκλογές και κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να μην αναγνωρίσει το αποτέλεσμα.

Το μπάχαλο που προηγήθηκε κατήγγειλε ως φιάσκο και ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης, κάνοντας λόγο για «πλήρη διάλυση.

Δεν έγιναν εκλογές στο 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ είπε και δήλωσε ότι αποχώρησε από το συνέδριο και μαζί του έφυγαν και άλλοι σύνεδροι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της διαδικασίας.

«Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επισήμανε ο ίδιος.

Η ένταση πάντως στην ΟΝΝΕΔ αναμένεται να ρίξει σκιές στο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. που αρχίζει την Παρασκευή.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...