Στο Λίβανο ο Φρανσουά Ολάντ

688590-le.jpg

16-04-2016 16:01

H διήμερη αυτή «επίσκεψη εργασίας» στον Λίβανο θα είναι αφιερωμένη ιδιαίτερα στην προσφυγική κρίση εξαιτίας του πολέμου στη Συρία

Στο Λίβανο έφτασε το Σάββατο (16/04) ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, πρώτο σταθμό μιας τετραήμερης περιοδείας στη Μέση Ανατολή που θα τον οδηγήσει στη συνεχεια στην Αίγυπτο και μετά στην Ιορδανία.

H διήμερη αυτή «επίσκεψη εργασίας» στον Λίβανο θα είναι αφιερωμένη ιδιαίτερα στην προσφυγική κρίση εξαιτίας του πολέμου στη Συρία.

Ο Ολάντ θα μεταβεί σ’ έναν καταυλισμό υποδοχής, όπου θα συναντήσει συριακές οικογένειες που ελπίζουν να τους χορηγηθεί άσυλο στη Γαλλία. Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους φθάνει σε μια χώρα η οποία διέρχεται μια θεσμική κρίση και δεν έχει πρόεδρο από τον Μάιο του 2014.

Θα έχει συνομιλίες με το σύνολο των λιβανέζων αξιωματούχων «σε πνεύμα ισορροπίας και σεβασμού», σύμφωνα με το περιβάλλον του.

Ο Ολάντ θα συναντηθεί κυρίως με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι και τον πρωθυπουργό Ταμάμ Σαλάμ.

Σκοπεύει επίσης να σηματοδοτήσει «την υποστήριξη της Γαλλίας προς τις λιβανικές ένοπλες δυνάμεις» την ώρα που ένα σημαντικό συμβόλαιο ύψους 2,2 δισεκ. ευρώ για την προμήθεια γαλλικού οπλισμού στον Λίβανο, το οποίο είχε συναφθεί τον Απρίλιο του 2015, ανεστάλη με πρωτοβουλία της Σαουδικής Αραβίας που επρόκειτο να το χρηματοδοτήσει με μια δωρεά.

Τον Ιανουάριο είχε ανακοινωθεί από το περιβάλλον του γάλλου υπουργού Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν πως οι παραδόσεις του οπλισμού θα επαναλαμβάνονταν την άνοιξη.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...