«Ευρηματικός» εκβιαστής: Δείτε πως απέσπασε χιλιάδες ευρώ από το θύμα του

688553-exapatisi.jpg

16-04-2016 13:38

Ένα μεγάλο ποσό κατάφερε να αποσπάσει ένας 44χρονος εκβιαστής από το θύμα του, ο οποίος μάλιστα ήταν και πρώην συνεργάτης του.

Υπόθεση εκβίασης σε βάρος ενός 47χρονου επιχειρηματία εξιχνίασε η αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο δράστες ενώ αναζητά δύο συνεργούς τους.

Η υπόθεση ήρθε στο φως όταν ο επιχειρηματίας κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 44χρονος πρώην συνεργάτης του, δημιούργησε ιστοσελίδα ίδια με αυτή την εταιρίας του, καθώς επίσης και πλαστό προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με συκοφαντικό περιεχόμενο, απαιτώντας εκβιαστικά 40.000 ευρώ προκειμένου να τα «κατεβάσει» από το διαδίκτυο.

Τρεις συνεργοί του 44χρονου συναντήθηκαν στα τέλη Μαρτίου με τον επιχειρηματία, ο οποίος τους έδωσε 5.000 ευρώ για να κατέβει η ιστοσελίδα από το διαδίκτυο, ενώ στις 13 Απριλίου οι δράστες απαίτησαν άλλες 10.000 ευρώ για να απενεργοποιηθεί το ψεύτικο προφίλ.

Σε προκαθορισμένη συνάντηση χθες (15/04) το απόγευμα συνελήφθησαν για την υπόθεση, ένας 44χρονος αλλοδαπός και ένας 41χρονος που παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, ενώ σε βάρος άλλων δύο ατόμων, του 44χρονου πρώην συνεργάτη και ενός 51χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «εκβίασης κατ’ εξακολούθηση» και «παραβίασης του απορρήτου των τηλεφωνημάτων και της προφορικής συνομιλίας».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...