Αντίστροφη μέτρηση για την ιστορική συνάντηση Βαρθολομαίου, Ιερώνυμου και Πάπα στη Μυτιλήνη

688436-papas.jpg

16-04-2016 6:59

Η συνάντηση Βαρθολομαίου, Ιερώνυμου και Πάπα στη Μυτιλήνη εκτός του ότι σηματοδοτεί την κοινή στάση τους για το προσφυγικό, στέλνει και ένα τρανταχτό μήνυμα στην Ευρώπη αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Το μήνυμα ότι επιτέλους πρέπει να υπάρξει μια σοβαρή λύση αντιμετώπισης του προβλήματος.

Αποστολή – Μυτιλήνη: Μαρία Γιαχνάκη

Η Μυτιλήνη αποτελεί το σημείο αναφοράς των δοκιμαζόμενων προσφύγων που βρήκαν μια γη να τους φιλοξενεί και τις αγκαλιές των κατοίκων ανοιχτές για να τους ανακουφίσουν.

Η επίσκεψη των πνευματικών ηγετών του Χριστιανισμού κρατά ζωντανές τις μνήμες για τις τραγικές ώρες που βιώνουν οι πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν τα παγωμένα νερά του Αιγαίου. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν και την μεγαλοψυχία των Ελλήνων, οι οποίοι ενώ μαστίζονται από την οικονομική κρίση, στηρίζουν τους πρόσφυγες χωρίς να εξετάζουν το χρώμα, τη φυλή και το θρήσκευμα.

Με αυτό άλλωστε το σκεπτικό θα κινηθούν και οι ομιλίες και τα μηνύματα που θα στείλουν οι προκαθήμενοι από τη Μυτιλήνη αμέσως μετά την επίσκεψή τους στη Μόρια στο κέντρο κράτησης μεταναστών.

Στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, εικόνες του οποίου σας παρουσιάσαμε αποκλειστικά από το newsbomb.gr, οι προκαθήμενοι θα επισκεφθούν ασυνόδευτα παιδιά, θα γευματίσουν με ομάδα μεταναστών μουσουλμάνων και χριστιανών και αμέσως μετά θα υπογράψουν μια διακήρυξη από κοινού. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε ομιλίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας η διακήρυξη αυτή θα καλεί την παγκόσμια κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανθρωπιστική κρίση και να δώσει ουσιαστικότερη βοήθεια στους μετανάστες διευκολύνοντας την καθημερινότητά τους, χωρίς εκβιασμούς και διακρίσεις λόγω θρησκείας. Θα ζητάει μάλιστα από όλες τις θρησκευτικές κοινότητες να συνδράμουν για να απαλύνουν τον πόνο των μεταναστών και προσφύγω, που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...