Βρετανία: Πέθανε η… φωνή του «mind the gap» στο μετρό

688426-metro-vretania.jpg

15-04-2016 22:08

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 62 ετών, άφησε ένας πρώην παρουσιαστής του ραδιοφώνου, γνωστός σε εκατομμύρια Λονδρέζους και τουρίστες σε όλον τον κόσμο, αφού ήταν η οικεία «φωνή» των ανακοινώσεων στο μετρό της βρετανικής πρωτεύουσας: ο άνθρωπος που θύμιζε σε κάθε σταθμό στους επιβάτες να «Προσέχουν το κενό» («Mind the gap») μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας.

Ο Φιλ Σέγιερ είχε ηχογραφήσει πριν από χρόνια τα μηνύματα που ακούγονται στους περισσότερους από τους σταθμούς του μετρό και προειδοποιούν τους επιβάτες να προσέχουν κατά την επιβίβαση και την αποβίβασή τους από τους συρμούς.

«Φιλ Σέγιερ – η φωνή της λογικής, του ραδιοφώνου και των σιδηροδρόμων. Λυπούμαστε που ανακοινώνουμε ότι η υπηρεσία του λήγει εδώ», έγραψε η χήρα του, η Έλινορ Χάμιλτον, στη σελίδα της στο Facebook.

Ο Σέγιερ είχε εργαστεί ως παρουσιαστής για το ραδιοφωνικό σταθμό του BBC στο Μάντσεστερ τη δεκαετία του 1980, καθώς και σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια. Ήταν ένας από τους πολλούς ανθρώπους η φωνή των οποίων είχε χρησιμοποιηθεί για την ηχογράφηση των αυτοματοποιημένων μηνυμάτων που ακούγονται στο μετρό από τη δεκαετία του 1960.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το 2013, τα βρετανικά ΜΜΕ έγραψαν ότι η δημόσια υπηρεσία μεταφορών του Λονδίνου είχε επαναφέρει στο σταθμό Εμπάνκμεντ μια παλιά ηχογράφηση που είχε κάνει ο ηθοποιός Όσβαλντ Λόρενς όταν ενημερώθηκε ότι η χήρα του σύχναζε εκεί για να ακούει τη φωνή του…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...