Ινδία: Λαθροθήρες σκότωσαν ρινόκερο στον εθνικό δρυμό

688389-rinokeros.jpg

15-04-2016 19:09

Λαθροθήρες σκότωσαν έναν ρινόκερο στον εθνικό δρυμό της βορειοανατολικής Ινδίας, μερικές ώρες μετά την επίσκεψη του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του πάρκου.

Οι φρουροί βρήκαν το ζώο νεκρό, χωρίς κέρατο, χθες, ημέρα της αναχώρησης του πριγκιπικού ζεύγους της Βρετανίας από τον εθνικό δρυμό Καζιράνγκα στο κρατίδιο Ασάμ, όπου φιλοξενούνται τα δύο τρίτα των μονόκερων ρινόκερων που υπάρχουν στον κόσμο.

“Οι λαθροθήρες χρησιμοποίησαν ένα όπλο ΑΚ-47 για να σκοτώσουν το ενήλικο αρσενικό, στη συνέχεια του αφαίρεσαν το κέρατο”, δήλωσε ο Σουμπασίχ Ντας, στέλεχος της διοίκησης του δρυμού.

Πρόκειται για τον δεύτερο ρινόκερο που σκοτώνεται μέσα σε τέσσερις ημέρες. Τη Δευτέρα λαθροθήρες είχαν σκοτώσει ένα ρινόκερο, του αφαίρεσαν το κέρατο, και άφησαν το ζώο μέσα σε λίμνη αίματος.

Ο εθνικός δρυμός Καζιράνγκα προσπαθεί να καταπολεμά την λαθροθηρία, καθώς επιτήδειοι σκοτώνουν τους ρινόκερους για να πάρουν το κέρατό τους, το οποίο πωλούν σε αστρονομική τιμή σε διάφορες χώρες της Ασίας όπου χρησιμοποιείται για υποτιθέμενες θεραπευτικές του ιδιότητες ή στην χρυσοχοΐα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...