Όλα έτοιμα για την ιστορική συνύπαρξη Βαρθολομαίου, Ιερώνυμου και Πάπα στη Μυτιλήνη

688352-dsc_0047.jpg

15-04-2016 16:44

Η επίσκεψη των τριών προκαθήμενων των εκκλησιών, Βαρθολομαίου, Ιερώνυμου και Πάπα έχει «αναστατώσει» τη ζωή των κατοίκων της Μυτιλήνης, που από το περασμένο καλοκαίρι υποδέχονται καθημερινά τους χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν από τα παράλια της Τουρκίας.

Αποστολή – Μυτιλήνη: Μαρία Γιαχνάκη

Αυτήν τη στιγμή 4.500 πρόσφυγες παραμένουν στο νησί και βρίσκονται είτε στο κέντρο κράτησης στη Μόρια είτε στο δημοτικό καταυλισμό.

Μέχρι και τώρα η Μυτιλήνη βρισκόταν σε συναγερμό, αφού οι χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονταν διάσπαρτοι στο νησί με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην καθημερινότητα όλων.

Επιπλέον άνδρες της Frontex, Τσέχοι, Αυστριακοί και πολλοί άλλοι έχουν καταλύσει στο νησί, κάνοντας τσιφλίκι τους την περιοχή, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, αφού φαίνεται ότι κατέχουν περισσότερα δικαιώματα και δράσεις ακόμη και από την ίδια την αστυνομία.

Σε καθημερινή βάση, μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες για κλοπές, επεισόδια τόσο μεταξύ μεταναστών όσο και μεταξύ υπαλλήλων της Frontex.

Η ακατάστατη φιλοξενία των προσφύγων έλαβε απότομα τέλος, καθώς η έλευση των προκαθήμενων Φαναρίου, Αθήνας και Ρώμης ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν σε επιχείρηση «σκούπα» μαζεύοντας ακόμη και τον τελευταίο πρόσφυγα που κυκλοφορούσε στο νησί.

Από τους 4.500 πρόσφυγες, οι 3.500 βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο κράτησης της Μόριας, το κέντρο που θα επισκεφθεί ο Πάπας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Το Newsbomb.gr επισκέφτηκε το κέντρο κράτησης μεταναστών και οι εικόνες που καταγράψαμε δείχνουν την πραγματικότητα…

Την πραγματικότητας μιας φυλακής, στην οποία κρατούνται χιλιάδες μετανάστες κυρίως νεαρά άτομα και παιδιά.

Οι περισσότεροι έχουν κάνει αίτηση ασύλου στην κυβέρνηση και περιμένουν την έγκριση της, κάτι που είναι όμως, προς το παρόν στον «αέρα». Όσο, όμως, περνούν οι μέρες, οι μετανάστες εξαντλούνται και η πιθανότητα μιας εξέγερσης είναι πολύ πιθανή.

Άνδρες της ελληνικής αστυνομίας αλλά και άνδρες της Frontex μίλησαν στο Newsbomb.gr και τόνισαν ότι δεν υπάρχει προς το παρόν λόγος ανησυχίας, «μέσα στο κέντρο κράτησης υπάρχουν διάσπαρτοι αστυνομικοί και άνδρες ασφαλείας και δεν είναι εύκολη μια πιθανή εξέγερση. Όμως κανείς δεν μπορεί να μείνει ήσυχος».

Οι πολίτες, όμως, συνεχίζουν να είναι ανήσυχοι με την κατάσταση, αφού θεωρούν ότι η υπερβολική φύλαξη και η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων είναι μόνο για την… έλευση του Πάπα.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...