Βουλή – Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Θα υπερασπίζεστε τα συμφέροντα της χώρας ή του ΔΝΤ;

688320-voulitsipras21.jpg

15-04-2016 13:55

«Κύριε Μητσοτάκη σκοπεύω σήμερα να ασκήσω πολιτική κριτική, ελπίζω να μην απαντήσετε με μηνύσεις, όπως ο κ. Κουμουτσάκος και ο κ. Σαμαράς στην κ. Γεροβασίλη, η οποία ζητούσε απαντήσεις σε κρίσιμα πολιτικά ζητήματα», δήλωσε κατά την πρωτολογία του στη Βουλή o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Τα δύο αυτά ζητήματα για τα οποία η κυβερνητική εκπρόσωπος σας εγκαλούσε είναι κρίσιμα: το ένα αφορούσε τις λίστες φοροδιαφυγής και για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν τα στοιχεία της λίστα Μπόργιανς. Βλέπουμε συγγενικά πρόσωπα, τα οποία με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία αποκρύψατε και αντί να ζητήσετε εξηγήσεις πήγατε στη λογική του “στρίβειν διά των μηνύσεων”», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

– «Φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης», αποκαλεί ο λαός αυτό που κάνετε».

-Αυτό που απασχολεί τον Έλληνα είναι πώς έφτασε η χώρα ως εδώ; Ποιο ήταν αυτό το σύστημα; Συνεχίζετε να συγκαλύπτετε τον Παπασταύρου και το σύστημα της διαπλοκής. Όταν κάποιοι απειλούσαν την Ελλάδα ότι δεν κάνει αυτά που πρέπει και πρέπει να εκδιωχθεί από τη Σένγκεν, τους υποστηρίζατε.

– Όταν κάποιες χώρες αποφάσιζαν μονομερώς να κλείσουν τα σύνορα, εσείς εκφράζατε την υποστήριξή σας προς αυτές. Όταν το ΔΝΤ ζήτησε περισσότερα μέτρα, εσείς συμφωνήσατε. Και σας ρωτώ, κύριε Μητσοτάκη: Θα υπερασπιστείτε ποτέ τα συμφέροντα της χώρας και όχι τα συμφέροντα τρίτων;

– Υπερασπίζεστε τους πλούσιους έναντι των χαμηλών εισοδημάτων. Ο λαός δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές και απόψεις σας.

– Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα βάσει της συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, είτε σας αρέσει είτε όχι κ. Μητσοτάκη. Η χώρα δεν έχει μόνη, και έχει δίκιο και θα τον περάσει αυτόν τον κάβο και θα δει επιτέλους φως ύστερα από έξι χρόνια καταστροφής.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...