Παπαδημούλης: Αποτυχία της ΕΕ στο προσφυγικό

688295-papadimoulis-1355r1453652218.jpg

15-04-2016 13:00

«Η Ειδομένη και το Καλαί αποτελούν δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα της αποτυχίας της ΕΕ να διαχειριστεί με τρόπο δημοκρατικό, δίκαιο και ισορροπημένο το προσφυγικό ζήτημα». Αυτό απαντά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε ερώτηση εάν η Ειδομένη είναι το νέο Καλαί, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδ Il Fatto Quotidiano.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη «η ΕΕ δεν μπορεί να εφαρμόσει τις αποφάσεις που η ίδια έχει λάβει (το πρόγραμμα μετεγκατάστασης του περασμένου Σεπτεμβρίου) και παραμένει καταφανώς αδύναμη να επιβάλλει κυρώσεις ενάντια σε εκείνα τα κράτη-μέλη και σε υποψήφια κράτη-μέλη που κρατούν τα σύνορά τους κλειστά».

«Όσο η ΕΕ είναι αντιμέτωπη με την δική της έλλειψη αποφασιστικότητας, επιδεικνύοντας ένα τεράστιο κενό ηγεσίας, η κατάσταση και στις δύο περιοχές θα χειροτερεύει. Εντούτοις, ακόμα και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για τη μεταφορά προσφύγων από την Ειδομένη προς οργανωμένα κέντρα υποδοχής» προσθέτει.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr