Μαθήματα ζωής για τα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας

688023-ffsdsds.png

14-04-2016 18:12

Μια μέρα μετά από τα εγκαίνια της έκθεσης του διακεκριμένου ζωγράφου κ.Τριαντάφυλλου Ηλιάδη που διοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), ο Δήμος Βέροιας και η Κοινωφελής Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του Δήμου Βέροιας, τα παιδία της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας είχαν την τιμή και τη χαρά να συναντήσουν από κοντά τον ποντιακής καταγωγής ζωγράφο κ.  Ηλιάδη στο φουαγέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

Ο δημιουργός των έργων ο οποίος ζωγραφίζει με το στόμα αφού ξενάγησε τα παιδία της λέσχης στην έκθεση και στις δημιουργίες του, τους μίλησε για το μεγαλείο της ψυχής τη δύναμη της θέλησης αλλά και για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια: «Η φύση μου στέρησε πάρα πολλά και έπρεπε να δώσω μια λύση ούτως ώστε να μπορώ να αισθάνομαι άνετος και δημιουργικός. Από μικρό παιδί νοσηλευόμουν στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, εκεί για να περνάω την ώρα μου είχα ένα μολυβάκι στο στόμα και ζωγράφιζα στο κομοδίνο. Μια υπάλληλος το πρόσεξε, της άρεσε και με έφερε σε επικοινωνία με τον αντιπρόσωπο της Παγκόσμιας Ένωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με τα άκρα ».

Ο κ. Ηλιάδης είχε την ευγενική καλοσύνη να ζωγραφίσει επί τόπου τον πίνακα του καβαλέτου ακόμη και στο πρόσωπο της μικρής Χριστίνας, μεταδίδοντας στα παιδιά τα ισχυρά μηνύματα αγωνιστικότητας, θάρρους και αισιοδοξίας, τους μίλησε για την δύναμη της ψυχής του και πως αυτή τον βοήθησε να πετάξει τα βάρη της αναπηρίας του και να αξιοποιήσει τις δυνάμεις δημιουργίας που του έδινε η ψυχή του. «Είναι εύνοια να βρίσκεται κάποιος στη ζωή και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί διότι ο άνθρωπος όταν θέλει μπορεί να πετύχει τα ΠΑΝΤΑ» Ο κ. Τριαντάφυλλος Ηλιάδης μετράει πολλές εκθέσεις του σ΄ όλο τον κόσμο και έχει διακριθεί για τα έργα του. Από το 1967 είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Ανάπηρων Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με τα άκρα. Η Παγκόσμια Ένωση τυπώνει έργα του σε ημερολόγια, αφίσες και κάρτες από τα έσοδα των οποίων στηρίζονται οι καλλιτέχνες που ζωγραφίζουν με το στόμα.

Η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την φιλοξενία τον κ. Τριαντάφυλλο Ηλιάδη τη σύζυγο του καθώς και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας & Πολιτισμού Δ. Βέροιας κ. Γιώργο Σοφιανίδη ανανεώνοντας το ραντεβού τους για μια απο κοινού εκδήλωση.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...