Εγαντία: Πρόσφυγες με πέτρες κατά αστυνομικών – Ένταση και στο κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά

688001-4.jpg

14-04-2016 16:37

Είκοσι επτά προσαγωγές κατά τη διάρκεια επιχείρησης για να ανοίξει η Εγνατία Οδός – Εισβολή αντιεξουσιαστών στο δημαρχείο Ιωαννίνων

Σε είκοσι επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά την διάρκεια της επιχείρησης- επέμβασης, στον κόμβο του Κουτσελιού, προκειμένου να ανοίξει η Εγνατία Οδό.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, στα άτομα που έχουν προσαχθεί περιλαμβάνονται δύο τουλάχιστον μέλη της Ισπανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που εδώ και μέρες δραστηριοποιείται μέσα στον καταυλισμό του Κατσικά.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης, σημειώθηκαν επεισόδια όταν πρόσφυγες και μετανάστες άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες και ξύλα προς τους αστυνομικούς.

Η Εγνατία Οδός η οποία ήταν αποκλεισμένη από το απόγευμα της Τετάρτης άνοιξε και η κυκλοφορία διεξάγεται πλέον ομαλά.

Σημειώνεται, ότι πριν την επέμβαση έγιναν διαπραγματεύσεις του δημάρχου Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα και αξιωματικών της αστυνομίας με τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζητούν επίμονα να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης στον Κατσικά.

Η ένταση ωστόσο έχει μεταφερθεί στον καταυλισμό του Κατσικά.

Οι πρόσφυγες εκτοξεύοντας πέτρες έσπασαν το φυλάκιο της Αστυνομίας που βρίσκεται στην είσοδο του χώρου.

Λίγο αργότερα, πέντε φαντάροι, οι οποίοι βρίσκονταν στη σκηνή του στρατού μέσα στη δομή, δέχτηκαν απειλές για τη ζωή τους και πέτρες από τους πρόσφυγες, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το κέντρο.

Από το χώρο του καταυλισμού αποχώρησαν και τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος και για τους ίδιους.

Οι πρόσφυγες έχουν προχωρήσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του καταυλισμού ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι όσοι έχουν συλληφθεί από την Αστυνομία.

Εισβολή αντιεξουσιαστών στο δημαρχείο Ιωαννίνων

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε πριν από λίγο στο γραφείο του δήμαρχου Ιωαννιτών Θωμά Μπένγκα και ζητούν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, να αφεθούν ελεύθεροι οι 27 προσαχθέντες από την Εγνατία.

Νωρίτερα ο δήμαρχος βρέθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους πρόσφυγες οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι αλληλέγγυοι κινούμενοι αστραπιαία κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους πάντες και μέχρι και αυτή την ώρα κρατούν εγκλωβισμένους, το δήμαρχο Ιωαννίνων, τον Γενικό Γραμματέα του δήμου και κάποιους στενούς συνεργάτες του δημάρχου.

Φτάνοντας στο δημαρχείο, οι αλληλέγγυοι συνάντησαν και προπηλάκισαν έξω από αυτό -μέσα στο αυτοκίνητό του- τον αντιδήμαρχο, ο οποίος μόλις είχε αποχωρήσει από το Γραφείο του δημάρχου.

Το σκηνικό έντασης μεταφέρθηκε στο κέντρο της πόλης και κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά που θα καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις…ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr