Νέα αύξηση ΦΠΑ στο 24%: Ζήστε «συμβολικά»

687794-sakoula.jpg

14-04-2016 8:15

Πώς να ζήσεις με 384 ευρώ, πώς να ζήσεις με 600, 700, 800 ακόμη και 1.000 ευρώ, αν δουλεύεις… και αν πληρώνεσαι… Πώς να σταθείς όρθιος αντιμέτωπος με τις καθημερινές υποχρεώσεις και τα πάγια έξοδα.

Εργο όλων των κυβερνήσεων που ανέλαβαν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση βάζοντάς τη βαθύτερα στην ύφεση. Εκ του προχείρου σχεδιασμοί που αλώνουν τα πάντα. Κάποτε κάποιοι μιλούσαν για Αρμαγεδδώνα και άλλοι τους κατηγορούσαν για λαϊκισμό. Μα κανείς δεν πίστευε πως θα φθάναμε εδώ, σε τέτοιας μορφής εξόντωση.

Μέχρι να δεις τους μέχρι χθες αξιοπρεπείς ανθρώπους να περιμένουν να κλείσει η λαϊκή για να μαζέψουν από το δρόμο όσα έπεσαν ή όσα αφήνουν οι παραγωγοί.

Μέχρι να δεις και να ακούσεις στο δικό σου περίγυρο και περιβάλλον την αγωνία του άδειου πορτοφολιού.

Οταν στο γραφείο βάζεις ρεφενέ για να πάρεις καφέ και να βγάλεις την ημέρα. Μέχρι να μην έχεις ούτε ευρώ στην τσέπη σου. Πόσοι δεν έχουν «αναποδογυρίσει» το σπίτι τους, το αυτοκίνητο προσπαθώντας να βρουν «ψιλά» για να αγοράσουν ένα εισιτήριο λεωφορείου, τσιγάρα, ή ψωμί. Πόσοι μπαίνουν «αθόρυβα» στην πολυκατοικία από ντροπή για τα απλήρωτα κοινόχρηστα… Σκιές στο σπίτι τους από ντροπή. 

Λαϊκισμός (;), όχι πραγματικότητα.

Σε αυτό το περιβάλλον η κυβέρνηση σε απόλυτο αδιέξοδο και πλήρως παραδομένη όχι στους δανειστές αλλά στην έλλειψη σχεδίου και προτάσεων στρέφεται πάλι εκεί που νομίζει ότι θα εισπράξει. Σε αυτούς που χρωστούν σε δάνεια, δυο ή τρεις χρήσεις στην Εφορία κ.λπ., κ.λπ. 

Σε αυτούς που έχει «στάξει» και εξουδετερώσει οικονομικά. Σε αυτούς που ο μισθός τους – αν δουλεύουν – δεν τους φτάνει ούτε για τα βασικά αλλά και στους συνταξιούχους που κόβουν την «ελιά στα τέσσερα» για να βοηθήσουν τα σπίτια των παιδιών τους.

«Παραγνωρίζοντας» αυτή την «ονειρική πραγματικότητα» η κυβέρνηση των αριστερών ευκατάστατων θεωρεί ότι έχει να πάρει κι άλλα από τον κοινωνικό ιστό και επιλέγει να προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ για πολλοστή φορά προκειμένου να γλυκάνει τα Ταμεία και να έρθει πιο κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, διαμορφώνοντας τον ΦΠΑ από 23% σε 24%.

Αυτό σημαίνει μια σειρά αλυσιδωτών αυξήσεων που θα απορροφήσουν τα συνήθη υποζύγια.

Σύμφωνα με το σχέδιο που φέρεται να έχει συμφωνηθεί αυξάνονται όλες οι μικρές οικονομικές απολαύσεις της ζωής και τα προϊόντα που είχε στραφεί ο Ελληνας λόγω του μικρού τους κόστους πριν από το Τρίτο Μνημόνιο. 

Δηλαδή τα τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρεμένα φαγητά, ψωμί του τοστ, φρυγανιές κ.ά.). Τα σχόλια δικά σας…

Τα αναψυκτικά και οι χυμοί. Τα σχόλια δικά σας..

Η εστίαση (ταβέρνες εστιατόρια) – catering. (….)

Τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία κ.ά.) και κόμιστρα ταξί. (Η κυβέρνηση προκρίνει τη μετακίνηση με τα πόδια…)

Οι υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες. (Η κυβέρνηση είναι κατά της γνώσης…)

Η επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών. (Ποιος έχει να συντηρήσει ή να επισκευάσει…)

Τα λουλούδια και οι ζωοτροφές για τα κατοικίδια. (Γιατί είναι πολυτέλεια η φροντίδα και η αγάπη)

Η αποχέτευση.

Ανοιχτή παραμένει και η συζήτηση για αύξηση του ΦΠΑ στα βιβλία, τους κινηματογράφους και τα θέατρα, που σήμερα είναι στον χαμηλό ΦΠΑ 6%.

Από την κίνηση αυτή, η κυβέρνηση, προσδοκά έσοδα 500 εκατ. ευρώ. ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...