Τι θα ζητήσει η Αθήνα από την Ουάσιγκτον

687787-dnt_5.jpg

14-04-2016 6:44

Στην Ουάσιγκτον σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, για να συμμετάσχει στην εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας (15-17 Απριλίου 2016).

Οι επικεφαλής και ρυθμιστές της οικονομικής σκηνής θα είναι όλοι εκεί για την εαρινή Σύνοδο ΔΝΤ – Παγκόσμιας Τράπεζας οι εργασίες της οποίας θα ολοκληρωθούν στις 17 Απριλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Τετάρτη η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, θα μιλήσει στη συνάντηση για τις αναπτυσσόμενες οικονομίες. 

Επίσης η Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος του Eurasia Group, θα λάβουν μέρος σε συζήτηση για την προσφυγική κρίση.

Σύμφωνα με τις διαρροές η Ελλάδα πηγαίνει στην Ουάσιγκτον με ζητούμενο τη μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων σε σταθερά

Αναμένεται στο περιθώριο της Συνόδου να υπάρξουν συζητήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και για το θέμα της νέας ρύθμισης του ελληνικού χρέους. Με αυτό το ζητούμενο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα κομίσει τις θέσεις της Αθήνας επί του ελληνικού χρέους. Ωστόσο, όπως είναι αυτονόητο, δεν αναμένεται να παρθούν αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται πως χθες, το Reuters, ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά θα ζητήσει από τους δανειστές τη μετατροπή των κυμαινόμενων επιτοκίων των ευρωπαϊκών δανείων σε σταθερά, καθώς και τη συμπερίληψη των εντόκων γραμματίων στον υπολογισμό των ετήσιων δαπανών εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο περιθώριο της Συνόδου αναμένεται να συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...