Επιστολή Αγοραστού για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για μακροχρόνια ανέργους

686094-agorastos_326862867.jpg

08-04-2016 10:59

Την έντονη αντίθεσή του στη διαφαινόμενη πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μην συμπεριληφθούν τελικά όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, σε επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αγοραστός, η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για τους 51 δήμους και 13 περιφέρειες της χώρας, στους οποίους θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 8μηνης απασχόλησης, δυστυχώς αφήνει εκτός πολλές περιοχές της χώρας και τους ανέργους που κατοικούν σ’ αυτές.

Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, υπογραμμίζει, «εμμένει στην πάγια θέση της, πως το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ανοίξει για όλους τους δήμους και τις περιφέρειες και μάλιστα με προτεραιότητα στις περιπτώσεις που έχουν αποκλειστεί και από τις δύο φάσεις υλοποίησης.

Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας δεν αποτελούν, βεβαία, λύση στο πρόβλημα της ανεργίας, ωστόσο είναι μία ανακούφιση για χιλιάδες συμπολίτες μας, καθώς η διάρκεια των νέων αυτών προγραμμάτων θα είναι πλέον 8μηνη αντί 5μηνη στο παρελθόν».

Σας καλούμε, καταλήγει απευθυνόμενος προς τον αρμόδιο υπουργό, «να αναθεωρήσετε την απόφασή σας υλοποιώντας μια δικαιότερη κατανομή, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας ανεξαιρέτως».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr