Αντωνοπούλου: Τα προγράμματα ανέργων δεν αφορούν την εξυπηρέτηση των δήμων

686107-rania-antonopoulou.jpg

08-04-2016 11:26

«Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας αφορά στην ενίσχυση των μακροχρόνια ανέργων στην προσπάθειά τους να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας και όχι στην εξυπηρέτηση των αναγκών των δήμων σε προσωπικό».

Αυτό διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, το γραφείο της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, με αφορμή δημοσιεύματα σε τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, που καταγράφουν αντιδράσεις μερίδας της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και βουλευτών, για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που πρόσφατα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των δήμων για την πιλοτική φάση του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί και, επομένως, η πληροφόρηση περί εφαρμογής του προγράμματος σε άλλους δήμους, πλην εκείνων που ήδη έχουν ανακοινωθεί, είναι παραπληροφόρηση και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων δεν μπορούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους που προορίζονται αποκλειστικά για την υποστήριξη των ανέργων».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...