Τι λένε Τραμπ και Χίλαρι για την Ελλάδα

687741-trump-clinton.jpg

13-04-2016 22:10

Στο επίκεντρο του σχολιασμού των δυο πιθανότερων υποψηφίων προέδρων της Αμερικής στις εκλογές του Νοεμβρίου έχει βρεθεί η Ελλάδα και συγκεκριμένα η κρίση του περασμένου καλοκαιριού που έφερε τη χώρα μια ανάσα από το Grexit.

Οι προδιαθέσεις τους, μάλιστα, σχετικά με το βαθμό εμπλοκής τους στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος της Αθήνας φαντάζει εκ πρώτης όψεως εκ διαμέτρου αντίθετες, εκφράζοντας ως ένα βαθμό και την αναμενόμενη διαφορετικότητα στην προσέγγιση των διεθνών ζητημάτων από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους.

Η επικρατέστερη για το χρίσμα των πρώτων, Χίλαρι Κλίντον τάχθηκε από την αρχή υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη φέρνοντας ενώπιον των ευθυνών τους κυρίως τους Ευρωπαίους για το ενδεχόμενο αυτή να μην επιτευχθεί.

Βαδίζοντας στα χνάρια του Μπαράκ Ομπάμα που εκείνες τις μέρες άσκησε όλη την επιρροή του προς την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να κλείσει τα αυτιά της σε ακραίες φωνές που ζητούσαν την αποπομπή της Ελλάδας, η Χίλαρι Κλίντον σημείωνε πως «είναι καθοριστικής σημασίας να βρεθεί συμφωνία με την Ελλάδα”, προτρέποντας την Ευρώπη “να καταβάλλει κάθε προσπάθεια» για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...