Ο αδερφός του Σαλάχ Αμπντεσλάμ απολύθηκε από τον δήμο του Μόλενμπεκ

687718-mo.jpg

13-04-2016 20:38

Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, εργαζόταν εδώ και 10 χρόνια στη συγκρεκριμένη υπηρεσία η οποία διεκπεραιώνει υποθέσεις ξένων υπηκόων που θέλουν να μείνουν μόνιμα στο Μόλενμπεκ

Απολύθηκε από τις διοικητικές υπηρεσίες της κοινότητας Μόλενμπεκ όπου εργαζόταν, ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ μετά τις δηλώσεις που έκανε στον Τύπο όπου υποβάθμιζε τον ρόλο που έπαιξε ο αδελφός του, ο Σαλάχ, στις επιθέσεις του Παρισιού, γνωστοποίησε σήμερα η δήμαρχος της κοινότητας αυτής των Βρυξελλών, Φρανσουάζ Σεπμάνς.

«Θεωρούμε ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να μπορεί να καταλαμβάνει μια θέση στις διοικητικές υπηρεσίες της κοινότητας και διότι, λόγω των τελευταίων του δηλώσεων, δεν επέδειξε την αυτοσυγκράτηση που είναι απαραίτητη ώστε να μην αμαυρώσει την εικόνα της κοινότητας. Επομένως θεωρούμε ότι υφίσταται ένας κλονισμός της εμπιστοσύνης προς τον ενδιαφερόμενο» δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTBF η δήμαρχος.

Ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ, αδελφός το Σαλάχ αλλά και του Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου, εργαζόταν εδώ και 10 χρόνια στη συγκρεκριμένη υπηρεσία η οποία διεκπεραιώνει υποθέσεις ξένων υπηκόων που θέλουν να μείνουν μόνιμα στο Μόλενμπεκ.

Δεν είχε προσέλθει στην εργασία του από την επόμενη κιόλας ημέρα των επιθέσεων στο Παρίσι, λαμβάνοντες άδειες ασθενείας τους τελευταίους 5 μήνες, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Την 2α Απριλίου ο Μοχάμεντ Αμπντεσλάμ είχε δηλώσει σε ένα γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο, το BFMTV, ότι ο Σαλάχ «οικειοθελώς αρνήθηκε να ανατιναχθεί» κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου του 2015.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις επιθέσεις της 22ας Μαρτίου στις Βρυξέλλες, για τις οποίες γνωρίζει «καθώς διαθέτει τηλεόραση στο κελί του» σύμφωνα με τον αδελφό του.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr