Ένωση Κεντρώων: Ο Τσίπρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή

687715-lebenths.jpg

13-04-2016 20:31

Κριτική για την επικείμενη συμφωνία με την τρόικα, καθώς και για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στην Παιδεία κάνει η Ένωση Κεντρώων.

«Περιμένουμε τον πρωθυπουργό γυρνώντας από την Γαλλία, να εμφανιστεί ενώπιον της Βουλής και να ξεκαθαρίσει την στάση του», αναφέρει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, τονίζοντας ότι το κοινοβούλιο και η ελληνική κοινωνία θα βρουν μπροστά τους μια συμφωνία, η οποία θα περιέχει εξοντωτικούς φόρους και κόψιμο μισθών και συντάξεων.

Προειδοποιεί δε ότι «αν η κυβέρνηση περιμένει την ψήφο των άλλων κομμάτων από την Ένωση Κεντρώων δεν θα την έχει».

Η Ένωση Κεντρώων επικρίνει επίσης τον υπουργό Παιδείας Νίκου Φίλη με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε προς συζήτηση στα ΔΣ της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, λέγοντας ότι «προσπαθεί τεχνηέντως να αλλάξει το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών».

Επιπλέον, προσθέτει η ανακοίνωση, «εμπαίζει και αδειάζει για μία ακόμη φορά τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν και φέτος σε δυσπρόσιτες και απομακρυσμένες σχολικές μονάδες, αφού απουσιάζει από την πρότασή του ο διπλασιασμός των μορίων των εκπαιδευτικών αυτών, οι οποίοι βασισμένοι στο νόμο για το διπλασιασμό των μορίων, άφησαν πίσω τις οικογένειές τους για να βρεθούν στις εσχατιές της πατρίδας μας».

Τέλος, ως ακαδημαϊκά κριτήρια προτείνει μόνο το βαθμό πτυχίου, ενώ απουσιάζουν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά.

Το σωστό και το δίκαιο, καταλήγει η Ένωση Κεντρώων, είναι ή να μοριοδοτηθούν όλα τα ακαδημαϊκά κριτήρια, ή τίποτα, ενώ σημειώνει ότι «δεν υπάρχει καμία αναφορά στους τρίτεκνους».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...