Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις από τα νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό

687694-diapragmateuseis.jpg

13-04-2016 19:15

Αντιδράσεις από ΔΝΤ και Ε.Ε. προκαλεί η μονομερής κατάθεση στη Βουλή των νομοσχεδίων για το φορολογικό και ασφαλιστικό. Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι τα δύο νομοσχέδια που έρχονται την άλλη εβδομάδα στη Βουλή είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά να υπάρξει πρώτα συμφωνία, ενώ το ΔΝΤ κάνει λόγο σε έκθεσή του για τον κίνδυνο πολιτικού αδιεξόδου.

Για να τεθούν σε εφαρμογή τα νομοσχέδια τα οποία προτίθεται να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση, προαπαιτούμενο είναι η συμφωνία των ελληνικών αρχών με τους θεσμούς άφησε να εννοηθεί με τις δηλώσεις του την Τετάρτη ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλεξάντερ Βιντερστάιν.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βιντερστάιν ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ενήμερη για την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκινήσει στο άμεσο μέλλον συζήτηση επί ορισμένων νομοσχεδίων στη Βουλή των Ελλήνων.

«Η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το κλειδί, καθώς και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.grΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...