Μαξίμου προς ΝΔ: Θέλετε να κλείσει η αξιολόγηση ή όχι;

687637-majimoy5.jpg

13-04-2016 15:14

Για προσπάθεια «τορπιλισμού» της αξιολόγησης και αποσταθεροποίησης της χώρας και της οικονομίας κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.

Με αφορμή την αναγγελθείσα κατάθεση των νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό την επόμενη εβδομάδα, οι κυβερνητικές πηγές σημειώνουν, ότι τα δύο νομοθετήματα:

• Κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της συμφωνίας του περασμένου Ιουλίου και στο έδαφος που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

• Είναι ανοιχτά σε παρατηρήσεις και αλλαγές που θα προκύψουν τόσο από τη δημόσια διαβούλευση, όσο και από τις περαιτέρω συζητήσεις από τους θεσμούς, έως την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

• Προωθούνται, προκειμένου να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι ίδιες πηγές σημειώνουν:

«Η Νέα Δημοκρατία πανικοβάλλεται με την προοπτική της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και προσπαθεί να την τορπιλίσει επιδιώκοντας την αποσταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας. Ενώ, παράλληλα, καταγγέλλει εκ προοιμίου τα μέτρα, τα οποία απορρέουν από μια συμφωνία, που η ίδια έχει ψηφίσει. Και, μάλιστα, όταν η ίδια είχε δεσμευτεί σε 20 δισ. περισσότερα.

Αντί η Νέα Δημοκρατία να παίζει κλεφτοπόλεμο εκ του ασφαλούς, επιδιώκοντας πολιτικό όφελος από κάθε εξέλιξη, οφείλει να πει ευθέως στον ελληνικό λαό:

• Αν επιθυμεί να κλείσει ή όχι η αξιολόγηση.

• Αν θεωρεί ότι τα μέτρα που προωθούνται από τη συμφωνία – και τα οποία διασφαλίζουν την προστασία των πιο αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων – είναι άδικα και αν έχει ένα διαφορετικό μείγμα μέτρων να προτείνει.

• Η ΝΔ μιλάει για περικοπή δαπανών και καταγγέλλει νέους φόρους. Να εξηγήσει: για ποιες δαπάνες μιλάει; Μισθούς, συντάξεις και κοινωνικό κράτος; Διαφωνεί με το ότι το νέο φορολογικό σύστημα επιβαρύνει τα υψηλά εισοδήματα με κλιμακωτή αύξηση;

Διαφορετικά, η ΝΔ δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αντιπολίτευση εκ του ασφαλούς».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...