Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον Κώστα Αγοραστό

687623-photo-3.jpg

13-04-2016 14:17

«Το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, ή ευρωπαϊκό, είναι διεθνές»

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών, Κώστας Αγοραστός, δήλωσε πως η Ένωση Περιφερειών είναι στο πλευρό της Εκκλησίας.

Αναφερόμενος δε, στο μείζον ζήτημα του προσφυγικού, ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως «καλούμαστε να καταβάλουμε προσπάθεια για έναν δια-θρησκευτικό διάλογο ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση», τονίζοντας και ευχαριστώντας παράλληλα τον αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του στο προσφυγικό ζήτημα. Αλλά και για την προσφορά της Εκκλησίας της Ελλάδος γενικότερα. «Η εκκλησία βοηθάει πάντοτε όσους έχουν ανάγκη και τους δίνει μια ελπίδα», είπε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Αγοραστό και επισήμανε ότι τόσο στην περιοχή της Θεσσαλίας, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα οι Ιεράρχες έχουν καταλάβει τα προβλήματα και προσπαθούν να τα επιλύσουν. «Αυτή η αγωνία μας κρατά όλους ενωμένους», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, συμπληρώνοντας πως «όλοι οι φορείς ενωμένοι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να ξεχάσουμε πράγματα του παρελθόντος. Η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Δεν είναι μόνο τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας και της ανασφάλειας. Το μεγάλο θέμα είναι η έλλειψη ενός οράματος, η έλλειψη της ελπίδας. Ο άνθρωπος τσαλακώνεται και εσωτερικά ευτελίζεται. Δεν έχει το όραμα, για να πάρει δύναμη και να σηκωθεί από την πτώση. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και το προσφυγικό και μεταναστευτικό», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Παράλληλα τόνισε πως «είναι ένα θέμα που θα ταλαιπωρήσει την Ελλάδα και την Ευρώπη. Βάζουμε σύρματα και απαγορεύουμε στους πρόσφυγες να πάνε προς τις χώρες που μάλιστα ευθύνονται για αυτήν την κατάσταση. Ο ρόλος ο δικός μας σήμερα, της Ελλάδος, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, και καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει αποθήκη ανθρώπων, είναι πολύ δύσκολος. Γίνεται δύσκολη η ζωή μας, πρέπει να δείξουμε αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά πρέπει να τους πούμε ότι δεν είναι εδώ η πατρίδα τους ή θα προσπαθήσουν να πάνε εκεί που θέλουν ή θα ξαναγυρίσουν στις πατρίδες τους. Αυτός ο τόπος δεν έχει την δυνατότητα λόγω της κρίσης, να τους προσφέρει δουλειά και όλα όσα ονειρεύονται. Την αγάπη μας και την υποστήριξή μας θα την έχουν, αλλά πρέπει να αλλάξει το όραμά τους. Υπάρχει, άλλωστε, και ο κίνδυνος των αλληλοσυγκρούσεων μεταξύ τους, που μπορεί να ταλαιπωρήσει και εμάς. Συνεπώς, είναι πολύ καλή η σκέψη σας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Αγοραστό ο Αρχιεπίσκοπος προσθέτοντας πως είναι ανάγκη «οι θρησκευτικοί ηγέτες να διεθνοποιήσουν αυτό το θέμα. Το θέμα, εξάλλου, δεν είναι ελληνικό ή ευρωπαϊκό είναι διεθνές».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, επίσης, ότι η Εκκλησία δεν πρόκειται να ξεχάσει τους ανθρώπους που υποφέρουν εδώ. «Θα τους κοιτάξουμε όλους και περισσότερο τα αδέλφια μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και κάλεσε τους πιστούς να μη μπαίνουν σε πειρασμό ότι η Εκκλησία δείχνει ενδιαφέρον μόνο για τους πρόσφυγες.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Θεσσαλός καθηγητής κ. Κώστας Πάσχος με τον Πρωτοσύγκελο κ. Συμεών Βολιώτη.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ GALLERYΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...