Ποια κυρίαρχη κυβέρνηση; Το ΔΝΤ προειδοποιεί να μην κατατεθούν τα δυο νομοσχέδια!

687383-lagarde_tsakalotos.jpg

12-04-2016 21:00

Τουλάχιστον … «οπερέτα» μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα υπουργών να διαμηνύουν σε συνέντευξη που μεταδόθηκε ζωντανά από την κρατική τηλεόραση ότι είναι «κυρίαρχη κυβέρνηση» και λίγες ώρες μετά οι δανειστές να τους τραβούν το αυτί!

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άδειασε τον κ. Τσακαλώτο, καθώς κύκλοι από την Ουάσινγκτον προειδοποίησαν την Αθήνα να μην καταθέσει κανένα νομοσχέδιο αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους Θεσμούς, αλλιώς θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια! 

Είναι η δεύτερη φορά που οι δανειστές «τρίζουν τα δόντια» στην κυβέρνηση: Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Δεκεμβρίου είχε αποσυρθεί με συνοπτικές διαδικασίες το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» με το οποίο διαφωνούσε η τρόικα.

Την ίδια στιγμή, το ΔΝΤ επιμένει ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και καλεί την Ευρώπη να ξανασκεφτεί τη στάση της. 

Το Ταμείο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters, σημειώνει σε προσχέδιο μνημονίου ότι το χρέος της Ελλάδας χρειάζεται ελάφρυνση.

Σε αυτή την έκθεση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Reuters, το ΔΝΤ καλεί τους Ευρωπαίους να αναλάβουν δράση για να δοθεί ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα.

Ακόμη επαναλαμβάνει τις ίδιες προβλέψεις για πρωτογενές έλλειμμα 0,5% φέτος, πλεόνασμα 0,25% το 2017 και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2018.

Ζητά επίσης μετ’ επιτάσεως να επιτραπεί η πώληση των «κόκκινων δανείων» και όχι μόνο. Θέλει να πωλούνται σε hedge funds.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...