Ιταλία: Πρόσφυγες βρήκαν τον τάφο του γιου τους χάρη σε τηλεοπτική εκπομπή

687340-mi.jpg

12-04-2016 18:37

«Ο Μοχάμεντ έχει έναν τάφο. Εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τα άλλα μας παιδιά», είπε ο πατέρας του

Ένα ζευγάρι Σύρων προσφύγων, που πλέον έχει εγκατασταθεί στη Γερμανία, βρήκε χάρη σε μια τηλεοπτική εκπομπή τον τάφο ενός από τα παιδιά του που χάθηκαν σε ναυάγιο καθώς διέσχιζαν τη Μεσόγειο τον Αύγουστο του 2014.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, ο ‘Αμτζαντ και η Ταχάνι μπόρεσαν να προσευχηθούν στον τάφο του γιου τους, Μοχάμεντ, που ήταν 4 ετών την ημέρα του δράματος, στο κοιμητήριο του χωριού Ριμπένα, κοντά στην επαρχία Αγκριτζέντο της Σικελίας.

Στις 2 Αυγούστου 2014, πλοιάριο που είχε αναχωρήσει από τη Λιβύη μεταφέροντας σχεδόν 250 μετανάστες ναυάγησε στη Μεσόγειο. Δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν στα κύματα και άλλοι μπόρεσαν να διασωθούν, όπως ο ‘Αμτζαντ, ένας 36χρονος μηχανικός αυτοκινήτων και η γυναίκα του, η 33χρονη Ταχάνι που είναι καθηγήτρια Αγγλικών.

Πεπεισμένοι ότι τα τέσσερα παιδιά τους είχαν διασωθεί από άλλο πλοίο και είχαν επιζήσει, ο ‘Αμτζαντ και η Ταχάνι, οι οποίοι έκτοτε απέκτησαν ένα αγοράκι που είναι 7 μηνών σήμερα, ουδέποτε σταμάτησαν να τα αναζητούν. Στράφηκαν στον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος επικοινώνησε με την πολύ δημοφιλή εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης «Chi l’ha visto?”» (Ποιος το είδε;).

Παρακολουθώντας την εκπομπή, ένα μέλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στο Αγκριτζέντο θυμήθηκε το πρόσωπο του μικρούλη, του οποίου το άψυχο σώμα τον είχε συγκλονίσει μερικές ημέρες μετά το ναυάγιο, καθώς είχε παραστεί στη νεκροψία.

«Τότε λοιπόν ήρθαμε σε επαφή με την οικογένεια του Μοχάμεντ και την Παρασκευή (08/04), με τη βοήθεια ενός μεγάλου δικτύου αλληλεγγύης, καταφέραμε να τους φέρουμε εδώ», εξήγησε στην ιταλική εφημερίδα ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Αγκριτζέντο, Τζιοβάνι Τζιουντίσε.

Στο αστυνομικό τμήμα του Αγκριτζέντο, οι γονείς του Μοχάμεντ μπόρεσαν να ξαναδούν τα ρούχα που φορούσε το αγοράκι, τα παπούτσια του, ακόμη και το γιλέκο διάσωσης που αποδείχθηκε ανεπαρκές. Επίσης αναγνώρισαν τον γιο τους από τις φωτογραφίες του παιδιού που είχαν ληφθεί στο νεκροτομείο.

«Ο Μοχάμεντ έχει έναν τάφο», είπε ο πατέρας του. «Εμείς θα συνεχίσουμε να ψάχνουμε τα άλλα μας παιδιά», τη Ράμα, 6 ετών, τον ‘Ομαρ, 2 ετών και την ‘Ισρα, 11 μηνών.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...