«Μια στο καρφί και μια στο πέταλο» ο Σόιμπλε

687309-soimple.jpg

12-04-2016 16:38

Τη γνωστή πλέον τακτική του «ήξεις αφίξεις» επιστρατεύει και πάλι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, αναφορικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιχειρεί «να πατήσει ξανά σε δύο βάρκες», λαμβάνοντας μεν αποστάσεις από το ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως δεν είναι αναγκαία μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά παράλληλά συμφωνεί μαζί του ότι «τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν».

Ο Σόιμπλε εκφράζει την αισιοδοξία του ότι είναι εφικτό να κλείσει η αξιολόγηση έως το τέλος Απριλίου, αναγνωρίζει εμμέσως το δικαίωμα της Ελλάδας να αποφασίσει τα μέτρα, προσθέτοντας, όμως, ότι «ο λογαριασμός πρέπει να βγαίνει» -βασικό επιχείρημα του ΔΝΤ.

«Δουλεύουμε σκληρά για να κλείσει η ελληνική αξιολόγηση έως τέλη Απριλίου. Αυτό μου φαίνεται πιθανό» είπε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ προσθέτοντας πως «κανείς δεν ζητάει από την Ελλάδα να εφαρμόσει τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά ο λογαριασμός πρέπει να βγαίνει».

Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε λαμβάνει ξανά αποστάσεις από το Ταμείο για το ζήτημα του ελληνικού χρέους διαμηνύοντας δεν βλέπει αναγκαία μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αυτή τη στιγμή.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΚΤ λέγοντας συγκεκριμένα πως «αναμφίβολα η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων προκαλεί έκτακτα προβλήματα για τις τράπεζες αλλά και το σύνολο του χρηματοπιστωτικού κλάδου της Γερμανίας».

«Η πολιτική της ΕΚΤ δεν ενισχύει απαραίτητα την ετοιμότητα των πολιτών να εμπιστευτούν την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», προσθέτει.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr