Θεοδωράκης: Το hot spot της Χίου είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο

687300-theodorakhs-xios.jpg

12-04-2016 16:11

«Θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει και στους νησιώτες και σε όλους τους Έλληνες αν έχει κάποιο σχέδιο για την μετανάστευση και την προσφυγιά» τόνισε από τη Χίο όπου βρέθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε σε δημοσιογράφους αμέσως μετά την επίσκεψή του στο hot spot της Χίου. Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με τους πρόσφυγες και πρόσθεσε ότι «η κοινωνία της Χίου έχει κάνει ό,τι μπορούσε. Από εδώ και πέρα οι υπουργοί πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους», είπε χαρακτηριστικά.

O Σταύρος Θεοδωράκης έφτασε στη Χίο σήμερα το πρωί όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού καθώς και με τον Λιμενάρχη του νησιού Χρήστο Φραγκιά. Επισκέφτηκε τον καταυλισμό στην Σούδα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου και της Ύπατης Αρμοστείας και διαμένουν περίπου 700 πρόσφυγες. Εκεί, συζήτησε με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που βοηθούν στον καταυλισμό, καθώς και με τους πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στο νησί.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του hot spot καθώς όπως είπε μόνο «ένας άνθρωπος κάνει συνεντεύξεις σε 1000 πρόσφυγες», που αιτούνται ασύλου, ενώ «υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν στα κοντέινερς. Δεν έχουν ζεστό νερό, δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα μπουκάλι γάλα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε για άλλη μια φορά απαντήσεις από την κυβέρνηση, για τις καταγγελίες που έκανε στη Βουλή για το κόστος κατασκευής του Hot Spot της Χίου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είμαι εδώ και για ένα ακόμη λόγο. Είμαστε μπροστά σ’ ένα σκάνδαλο. Αυτός ο χώρος έχει στοιχίσει σύμφωνα με τους υπουργούς της κυβέρνησης 1.270.000€, ενώ είναι γνωστό ότι την πολλή δουλειά την έχει κάνει ο Δήμος της Χίου, οι στρατιώτες του νησιού και ο εξοπλισμός είναι από τα ”Ελληνικά Πετρέλαια”. Ζητάμε για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση να δώσει τα στοιχεία για το πού πήγαν αυτά τα 1.270.000€. Είναι ένα τεράστιο ποσό που δεν δικαιολογούν οι υποδομές την κατασπατάληση αυτού του ποσού».ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...