Πάτρα: Δείτε που είχαν κρύψει 145 κιλά χασίς

687290-patra.jpg

12-04-2016 15:06

Μεγάλη ποσότητα χασίς εντόπισαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος, σε πλοίο που έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας.

Μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και ανάμεσα στις πλαϊνές παλετοθήκες ενός φορτηγού ψυγείου, είχαν κρύψει οι διακινητές ναρκωτικών τα 145 κιλά χασίς προκειμένου να τα μεταφέρουν από την Ανκόνα στην Πάτρα.

Όμως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Λιμεναρχείου Πάτρας κατάφερε να τα εντοπίσει και να βοηθήσει έτσι τους λιμενικούς να προχωρήσουν στη σύλληψη του οδηγού του φορτηγού.

Οι λιμενικοί συνέλαβαν τον 51χρονο οδηγό του φορτηγού, ενώ έπειτα από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, συνέλαβαν έναν 33χρονο αλλοδαπό, που φέρεται ως ο παραλήπτης του φορτίου.

Πάντως, οι έρευνες για την υπόθεση βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς αξιωματικοί του Λιμενικού εκτιμούν ότι πιθανόν να εμπλέκονται και άλλα άτομα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, το φορτηγό που μετέφερε το χασίς εκφορτώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (10/04) στο λιμάνι της Πάτρας, από πλοίο προερχόμενο από το λιμάνι της Ανκόνας.

Στη συνέχεια, άνδρες της περιφερειακής ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, σταμάτησαν το φορτηγό και με την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου άρχισαν να το ελέγχουν.

Έπειτα από λίγη ώρα εντοπίστηκε η ποσότητα των ναρκωτικών, η οποία ήταν κρυμμένη σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, ανάμεσα στις πλαϊνές παλετοθήκες.

Σύμφωνα πάντα με το Λιμενικό, μέσα στο φορτηγό εντοπίστηκαν 10 πλαστικές σακούλες που περιείχαν χασίς υδροπονικής καλλιέργειας, 34 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σφαιρίδια χασίς, 40 πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν χασίς σε μορφή πλάκας, τρεις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν σπόρους χασίς, πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ.

Μετά τον εντοπισμό των ναρκωτικών ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ακολούθησε ελεγχόμενη μεταφορά του φορτίου στον Πειραιά, προκειμένου να εντοπιστεί ο παραλήπτης του.

Όταν το φορτηγό έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, συνοδευόμενο από λιμενικούς, ο 51χρονος οδηγός συνάντησε τον 33χρονο, προκειμένου ο δεύτερος να παραλάβει τα ναρκωτικά. Εκείνη την στιγμή επενέβησαν οι λιμενικοί και συνέλαβαν τον 33χρονο.

Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην κατοχή του 33χρονου συλληφθέντα, βρέθηκαν ένα πλαστό διαβατήριο, μία πλαστή άδεια οδήγησης, και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο βρέθηκε καταχωρημένος στη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ, ως διωκόμενος.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ανδρών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ατζέντες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Δείτε φωτογραφίες στην παραπάνω gallery.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο ΕιδήσεωνΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...