Έτοιμη να «απασφαλίσει»η Ειδομένη – Φόβοι ότι πρόσφυγες θα επιχειρήσουν σήμερα να ρίξουν τον φράχτη

687133-eidomeni.jpg

12-04-2016 8:58

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ελληνική αστυνομία καθώς πληροφορίες από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα αναφέρουν ότι σχεδιάζεται νέα επιχείρηση προσφύγων προκειμένου να περάσουν τα σύνορα.

Οι νέες φήμες περί «ανοίγματος των συνόρων» που κυκλοφόρησαν χθες και φέρονται να έχουν ξεκινήσει από αλληλέγγυους, έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις χιλιάδες των προσφύγων που παραμένουν επί εβδομάδες πίσω από τον φράχτη στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Μάλιστα οι αλληλέγγυοι φέρονται να έχουν υποσχεθεί ότι θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες και θα τους δώσουν βόμβες μολότοφ ενώ τους κάλεσαν να συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί, για να «ρίξουν τον φράχτη».

Οι αρχές και από τις δύο πλευρές των συνόρων ενισχύουν την αστυνομική παρουσία, υπό το φόβο επανάληψης επεισοδίων σαν αυτά της περασμένης Κυριακής, τα οποία και οδήγησαν στον τραυματισμό ακόμα και μικρών παιδιών.

Η κατάσταση παραμένει εκρηκτική, καθώς στον καταυλισμό βρίσκονται περισσότεροι από 12.000 πρόσφυγες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι χθες Δευτέρα, μετά τα επεισόδια της Κυριακής, έφυγαν από την Ειδομένη για κέντρα φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας, τέσσερα λεωφορεία με πρόσφυγες.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr