Δραματική έκκληση: «500 ανήλικοι φυλακισμένοι στην Ιταλία κινδυνεύουν να στρατολογηθούν από το ISIS»

687064-roberti.jpg

11-04-2016 23:08

«Πεντακόσιoι ανήλικοι μουσουλμάνοι που βρίσκονται έγκλειστοι στις ιταλικές φυλακές κινδυνεύουν να στρατολογηθούν από την ισλαμική τρομοκρατία», δήλωσε ο εθνικός εισαγγελέας κατά της μαφίας και της τρομοκρατίας, Φράνκο Ρομπέρτι, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica.

«Πρόκειται για νέους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και για το λόγο αυτό μπορούν εύκολα να έρθουν σε επαφή με ιστότοπους που διαφημίζουν και κηρύττουν τον ισλαμικό ιερό πόλεμο», πρόσθεσε ο Ρομπέρτι.

Κατά την άποψη του εισαγγελέα, αν στην Ιταλία δεν ξεκινήσει μια προσεκτική κοινωνική πρόληψη, σε πέντε ή δέκα χρόνια η χώρα θα βρεθεί στην ίδια θέση με τις Βρυξέλλες ή με τις υποβαθμισμένες συνοικίες του Παρισιού. Ο εθνικός εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας στην Ιταλία εκτιμά επίσης ότι «ήδη σήμερα, ο αριθμός των ξένων μαχητών που μεταβαίνουν από την Ιταλία στην Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες είναι συνολικά μεγαλύτερος από αυτόν που έχει δημοσιοποιηθεί έως τώρα επίσημα».

Ο Φράνκο Ρομπέρτι, τέλος, θεωρεί ότι η τζιχαντιστική οργάνωση ISIS είναι κάτι σαν την Καμόρα, από την στιγμή που «είναι μια μαφιόζικη πραγματικότητα, η οποία ελέγχει διάφορες περιοχές με διακίνηση ναρκωτικών, λαθρεμπόριο πετρελαίου και αρχαιολογικών ευρημάτων, αλλά και απαγωγές»ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...