ΠΟΕΔΗΝ: Ζητά την απομάκρυνση των ΜΚΟ από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων

341872-a2cd3aab1aa14b6c0fc1e0a6703cb897_l.jpg

31-03-2016 9:15

Για ύποπτη δράση καταγγέλει τις ΜΚΟ με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας πως «είναι πολλές οι καταγγελίες για τη δράση τους από υγειονομικούς φορείς, σωματεία, κατοίκους κύρια των νησιών όλο το προηγούμενο διάστημα που αφορούν τη χρηματοδότηση τους, τον τρόπο λειτουργίας, τη σκοπιμότητα που εξυπηρετούν».

Όπως καταγγέλουν τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ «είναι ξεκάθαρη πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην έχει κρατικές δομές φιλοξενίας και να αφήνει να αλωνίζουν οι ΜΚΟ. Να μη στελεχώνει με μαζικές προσλήψεις τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα ιδρύματα πρόνοιας. Την ίδια ώρα που χρηματοδοτούν αδρά οι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, επιχειρηματικοί όμιλοι, υπουργεία εξωτερικών όπως των ΗΠΑ και της Τουρκίας τις ντόπιες και ξένες ΜΚΟ, οι κρατικές υποδομές υποχρηματοδοτούνται, υπολειτουργούν, μαραζώνουν».

Οι υγειονομικοί ξεκαθαρίζουν πως δεν «ανεχόμαστε να καθορίζουν οι ΜΚΟ την τύχη των προσφύγων, την τύχη του λαού μας» και απαιτούν να σταματήσουν οι ΜΚΟ να « αλωνίζουν στα κέντρα φιλοξενίας, με face control ακόμα και για σωματεία που θέλουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες».

 ΠΗΓΗ : Onmed.gr